luni, octombrie 2, 2023

1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în remorca unui autocar

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au dispus indisponibilizarea unui autocar care efectua curse regulate între Republica Moldova şi Italia, după ce în remorca acestuia au fost descoperite 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, formată din poliţişti de frontieră şi vameşi, a descoperit în remorca autocarului ce se deplasa spre Italia mai multe pachete de ţigări, ascunse în bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

„În data de 22 septembrie 2022, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unui autocar înmatriculat în România, ce avea ataşată o remorcă înmatriculată în Republica Moldova. În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, echipa comună a descoperit, ascunsă în bagajele aflate în remorca autocarului, cantitatea de 1.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 5.000 de lei. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica pe teritoriul Italiei”, a afirmat sursa citată.

Oficialul STPF precizează că întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, autocarul şi remorca fiind indisponibilizate şi a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă.

Pasagerii şi-au continuat călătoria cu un autocar aparţinând aceluiaşi transportator.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner