1Decembrie – Parlament/George Simion: Avem datoria să ne învăţăm copiii să preţuiască independenţa ţării

Datoria conducătorilor ‘de azi şi de mâine’ este să transmită generaţiilor viitoare că ultimii 30 de ani au fost doar ‘un accident’ la nivelul istoriei, iar copiii trebuie învăţaţi să preţuiască independenţa ţării, a declarat, luni, preşedintele AUR George Simion.

‘Facem parte dintr-un brav popor, iar datoria noastră ca şi conducători de azi şi de mâine este să transmitem generaţiilor viitoare că ultimii 30 de ani au fost doar un accident la nivelul istoriei. Avem datoria să ne învăţăm copiii să preţuiască independenţa ţării, să cunoască despre luptele duse la Plevna şi la Vidin, despre rezistenţa de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz şi despre bătălia pierdută la Stalingrad, dusă împotriva răului roşu de la Kremlin, cu care omenirea, din nefericire, se confruntă şi astăzi’, a declarat Simion, la şedinţa solemnă a plenului reunit al Parlamentului, consacrată Zilei Naţionale a României.

El a arătat că nu trebuie uitată Basarabia şi a accentuat că avem datoria de a restabili cât mai repede râul Prut, ‘ca râu intern al naţiunii române’.

‘Avem datoria sfântă să nu uităm despre Basarabia şi să restabilim cât mai repede râul Prut, ca râu intern al naţiunii române. De felul în care abordăm în aceste zile chestiunea reîntregirii naţionale şi a reunirii celor două state româneşti stă însăşi existenţa noastră ca popor, mâine. Suntem un popor cu vârfuri excepţionale, care a dat omenirii opere impresionante, invenţii precum stiloul, insulina şi avionul cu reacţie, şi care nu este nicidecum mai prejos decât alte popoare ale lumii. Marele nostru cărturar Nicolae Iorga spunea că vom izbândi dacă vom şti să dăm dovadă de solidaritate naţională. Vă îndemn de la acest microfon, dragi colegi şi dragi români, să dăm dovadă de solidaritate naţională şi să privim cu încredere către viitor’, a afirmat Simion.

Liderul AUR a mulţumit părinţilor şi bunicilor, care au lăsat o ţară bogată şi ‘fără datorii’, menţionând că respectul pentru ei trebuie să se întoarcă prin garantarea unui trai decent.

‘La mulţi ani, părinţi şi bunici şi vă mulţumim pentru că voi ne-aţi lăsat o ţară bogată industrial şi o ţară fără datorii. Respectul nostru pentru voi trebuie să se întoarcă prin garantarea unui trai decent’, a conchis preşedintele AUR. AGERPRES /(A – autor: Sorinel Peneş, editor: Cătălin Alexandru)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare