2.000 de păstrăvi, eliberați într-o acțiune de repopulare și ecologizare a sursei de apă a orașului Gheorgheni

Păstrăvii indigeni, un indicator al calității apei, sunt din ce în ce mai puțini. Cauzele sunt multiple și țin atât de activitatea umană cât și de fenomenele naturale. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a sprijinit Asociația Dianim în implementarea unui proiect prin care pârâul Belchia, sursa de apă potabilă a orașului Gheorgheni, județul Harghita, a fost ecologizat și repopulat cu puiet de păstrăv indigen.

  • „Să gândim global și să acționăm local! Ne bucurăm că am reușit să susținem un proiect special care este un exemplu de proiect sustenabil. Repopulare cu păstrăv și ecologizarea ajută atât la menținerea biodiversității și aduce beneficii directe pentru oameni care vor avea acces la apă potabilă de o calitate mai înaltă. Venim astfel și în întâmpinare doleanțelor  cetățenilor care în proporție de aproape 70% consideră că apele dulci ale României sunt poluate. Ne dorim să extindem și să încurajăm multiplicare unor inițiative de acest fel”, a declarat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Activitățile realizate în cadrul proiectului sunt: executarea a 20 de cascade simple în vederea ridicării capacității de bonitate a habitatului pentru păstrăvul indigen; achiziția a 2000 de puieți de păstrăv indigen și acțiunea de repopulare; monitorizarea succesului acțiunii de repopulare cu metode științifice pe o perioadă de 2 ani; acțiuni de combatere a braconajului piscicol; acțiuni educative și de promovare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare