marți, iunie 28, 2022

3 idei de afaceri de viitor cu potențial mare

Te-ai gândit vreodată să pornești o afacere, dar nu știi ce domeniu ar fi profitabil și ce industrii sunt mai puțin competitive? Sau poate că nu știi sigur ce afacere ai putea să pornești fără o investiție prea mare?

Ei bine, nu ești singurul în această situație.

Un studiu recent a arătat că mai mult de unul din trei români cu vârsta sub 35 de ani se gândesc să pornească o afacere.Totuși, o bună parte din industrii sunt deja destul de competitive.

De exemplu, câte restaurante există deja în locul în care locuiești? Și mai mult decât atat, câte restaurante sau bistro-uri continuă să apară în fiecare zi?

Și mai e o problemă.

De multe ori, o idee de afaceri este profitabilă, dar necesită investiții destul de mari.

  • Cum ar fi industria mașinilor electrice care e abia la început și care e ca o nouă goană după aur…Dar, să fim serioși, cine are câteva milioane de euro pentru a investi în asta?

De aceea, am o veste bună pentru tine…Astăzi vei descoperi trei idei de afaceri care nu necesită o investiție mare și care sunt în industrii mai puțin aglomerate (cel puțin momentan)

Idee de afaceri #1 – Folosește-te de creșterea industriei de autovehicule electrice

rabla plusProbabil îți spui: „E imposibil ca eu să creez acum o mașină electrică! Nu am nici resurse și nici cunoștințele necesare.”

Și ai dreptate. E foarte dificil să creezi acum o companie de mașini electrice.

 

De ce?

Ei bine, pentru că numărul stațiilor de încărcare a mașinilor electrice este încă destul de mic.Asta pentru tine reprezintă o oportunitate pentru a fi printre primii care profită de această nouă idee de afacere!

De asemenea, mai sunt alte mici nișe pe care le poți găsi.

Ce îți recomandăm este să vorbești cu posesorii acestor mașini și să descoperi durerile pe care le au. Cele mai bune idei pornesc de aici!

Idee de afaceri #2 – Pornește o farmacie naturistă online

Nu mai e niciun secret că online-ul este viitorul.Numărul magazinelor online au explodat în ultimii ani și tot din online pornesc afaceri care ajung să valoreze miliarde de dolari.

Cu toate acestea, mare parte a comerțului tot se desfășoară offline.

Și aici este oportunitatea ta!Poți aduce în online un domeniu de activitate din offline.

  • De ce o farmacie naturistă?

Un trend observat în România în ultimii ani este cel al creșterii interesului în soluții alternative și holistice de sănătate.Românii devin interesați nu doar de tratarea afecțiunilor, ci și de prevenirea lor și de modul în care au grijă de corpul și de sănătatea acestora iar avantajul unei farmacii online vine în primul rând din faptul că poți ajunge la mai mulți clienți.

Nu mai ești limitat de aria geografică a unui cartier sau localitate, ci poți vinde în toată țara (și, de ce nu, Europa).

Dar asta nu e tot.

De multe ori, pentru clienți este greu să găsească într-un magazin fizic ceea ce caută. Sau le este mult mai confortabil să caute soluția potrivită fără să piardă timpul prin aglomerația din oraș.

farma onlineÎn schimb, în online pot folosi căsuța de căutări a magazinului. Una este să compari toate produsele Polygemma în magazin și alta este să o faci stând confortabil cu laptopul pe canapea.

Și mai e un avantaj foarte mare.În online, nu riști să ai probleme majore cu stocul.

Asta pentru că primești feedback direct legat de ce se vinde și poți să te aprovizionezi mai mult cu produsele unde vezi că este cerere.Pe celelalte le poți comanda de la furnizor după ce ai primit comanda.

Idee de afaceri #3 – Devino consultant pentru protectia muncii

Consultanții pentru protecția muncii vor avea mereu de lucru.

De ce? Pentru că legea este de partea ta. Orice firma are nevoie de aceste documente.

Tocmai de aceea o firmă pentru protecția muncii este probabil printre cele mai profitabile idei de afaceri.

Cel mai mare avantaj este faptul că că investiția pe care trebuie să o faci la început nu este una mare.

Tot ce ai nevoie pentru a porni acest tip de afacere este o formă legală și optional, sediu social unde să îți desfășori activitatea.

Și bineînțeles, nu uita să aloci un buget de marketing inițial pentru a atrage primii clienți.

În loc de concluzii

Oricare ar fi business-ul pe care îți dorești să-l începi, există un aspect esențial de care trebuie să ții cont.

Construiește-ți business-ul astfel încât să acopere o nevoie mare existentă pe piață.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner