NUNTA și consecințele ei, botezul, pelerinajul și înmormântarea, au supraviețuit ciumei, holerei, TeBeCe-ului, războaielor mondiale și videoclipului November Rain dar nu a reușit să supraviețuiască unui tsunami pandemic așa cum reușesc să reziste importurile americane Halloween, votul democratic și îmbulzeala din supermarket.
În anul 2019, A.D., în timp ce Guvernul României Normale stabilea un calendar pentru organizarea de alegeri anticipate, aproximativ 150 000 de tineri antamau localuri pentru o eventuală căsătorie. Spunem eventuală pentru că dacă te-ai hotărât să-ți pui pirostriile nimic nu te mai poate opri dacă ti se leagă procesul elaborat de nuntire, care începe invariabil cu stabilirea localului urmat de logistica organizării festivităților și se finalizează cu găsirea unei mirese.
Primul Guvern care a dat sens „lucrului bine făcut” , respectându-și fișa postului, a reușit în mai puțin de un an de zile, datorită incoerenței măsurilor, să enerveze în asemenea hal pe toată lumea astfel încât să-și dorească alegeri anticipate la anticipatele parlamentare amânate din 6 Decembrie.
În lipsă de Nunți, Crăciun și Anul Nou „trăitorii” au început deja să organizeze festivitățile de LOCK-DOWN pentru anul 2021. La sfârșitul lui septembrie ne-am ales „localele”, doar că Românica nu mai are nici zestre și nu mai e nici fată mare după ce i-au tot jucat cearșaful pe spinarea noastră pețitorii „Gripei galbene„ fredonând intr-una:
1000 de la Constanța noastră de astă–vară ,
2000 pe fruntea noastră de la Timișoara,
3000, 4000, 5000 Cluju’, Parscheva de la Ieși și la mai Satu Mareeee
Fără număr, fără număr, fără număr de la capitală, șefa noastră se știeee…
ATI hop…ATI hop–hop… ATI măăăăă…
Un film care bate cartea:
NUNTĂ MUTĂ regia Horațiu Mălăele
O Idee:
„ De bucurie rar avurăm parte,
În unele duminici , pe la nunți,(…)”
versuri de Adrian Păunescu din imnul Universității Craiova