Zelenski a primit premiul Academiei Americane pentru Realizări ca recunoaștere a contribuției lui la…dezvoltarea umanității

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a primit premiul anual al Academiei Americane de Realizări – The Golden Plate Award într-o ceremonie care a avut loc la New York, scrie siteul Președinției ucrainene, anunţă mariustuca.ro.

Placa de Aur, The Golden Plate, a fost înmânată șefului statului ucrainean de către liderul republican al Senatului SUA, Mitch McConnell.

Timp de 60 de ani acest premiu a fost acordat oficialilor de stat, oamenilor de știință, artiștilor, scriitorilor, antreprenorilor și liderilor publici, ca recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea umanității.

„Vă mulțumesc pentru această onoare. Și vreau să știți că în tot ceea ce am realizat până acum și, cel mai important, – tot ceea ce putem realiza, poporul nostru și curajul nostru ucrainean – ați devenit parte din ea – ajutorul, alegerile, determinarea voastră nu vor lăsa să se piardă libertatea”, a spus președintele.

Volodymyr Zelensky a mai subliniat că următoarele câteva luni vor fi decisive în acest război. Ucraina are un Plan de Victorie, iar șeful statului va prezenta acest Plan Statelor Unite, în primul rând lui Joe Biden, Congresului și ambilor candidați la președinție – Kamala Harris și Donald Trump.

„Și cred că aceasta trebuie să fie realizarea noastră comună – victoria pentru libertate, fără compromisuri pe cheltuiala libertății”, a adăugat el.

Premiul The Golden Plate a fost acordat și președinților americani Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George HW Bush, Bill Clinton și Barack Obama, precum și câștigătorilor Premiilor Nobel și Pulitzer.

În discursul său, Zelensky a subliniat că lunile următoare vor fi decisive în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, scrie Ukrinform.

„Nu avem mult timp. Următoarele luni vor fi decisive în acest război, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și împotriva tuturor, pentru că este războiul Rusiei împotriva libertății. Avem puțin timp pentru a-i determina rezultatul și noi suntem cei care trebuie să-l stabilim – nici Rusia, nici aliații săi sângerosi. Nu trebuie să pierdem următoarele câteva luni în război”, a subliniat Volodymyr Zelensky, precizând că Ucraina avea deja un plan de victorie.

„Cred că aceasta va fi realizarea noastră comună în numele libertății, fără niciun compromis în detrimentul libertății”, a spus Zelensky.

Adresându-se participanților la ceremonie, Volodymyr Zelensky a subliniat, de asemenea, că „lumea de astăzi nu ne permite să pierdem nicio bătălie, când pe de o parte există libertate, iar pe de altă parte – tot ceea ce nu ne-am dori niciodată copiilor noștri .

„Toți avem nevoie de o victorie. Și știm cu toții de ce”, a conchis președintele ucrainean.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare