duminică, iunie 26, 2022

33 de milioane de euro din fonduri europene, plătite către beneficiarii PNDR

Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit în conturi, în perioada 8 – 14 aprilie, o nouă tranşă de bani, în valoare totală de peste 33 milioane de euro (33.349.271 euro).

Plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile realizate în mediul rural, prin intermediul PNDR, dar şi pentru angajamentele aferente măsurilor de mediu şi climă.

Astfel, pentru fermierii, procesatorii, antreprenorii şi autorităţile locale care implementează proiecte finanţate prin PNDR, AFIR a efectuat plăţi de aproximativ 30 milioane de euro (29.870.647 euro), sumă provenită atât din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cât şi din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (pentru submăsurile forfetare 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”).

De asemenea, AFIR a transferat fonduri de aproximativ 3,5 milioane de euro (3.478.623 euro) pentru efectuarea plăţilor compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică, silvomediu şi constrângeri naturale, implementate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, sunt plătite ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de către experţii AFIR.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner