80 de liceeni olimpici din Republica Moldova, recompensați de DRRM pentru al treilea an consecutiv

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a premiat luni un număr de 80 de elevii din Republica Moldova care au obținut performanță la olimpiadele de Limba și literatura română și Istoria românilor, în cadrul unei ceremonii organizate de DRRM și Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău.

Cei mai buni liceeni au fost recompensați, pentru al treilea an consecutiv, cu echipamente IT moderne (ceasuri inteligente, E-book-uri reader, boxe portabile și cărți wireless) menite să le sprijine parcursul educațional și să le ofere un suport tehnologic de ultimă generație. Elevii și profesorii lor au primit, de asemenea, cărți în limba română și diplome de apreciere din partea DRRM.

Secretarul de stat al DRRM Adrian Dupu, prezent la eveniment, a declarat că premii subliniază angajamentul Departamentului de a susține educația de calitate și de a încuraja tinerii să continue să se dezvolte și să își urmeze pasiunile. Totodată, el a subliniat că Limba română și istoria României sunt pilon i fundamentali ai identității noastre naționale. Prin cunoașterea și aprecierea acestor domenii, tinerii nu doar că își întăresc rădăcinile culturale, dar își construiesc și un viitor solid în care valorile naționale sunt respectate și promovate.

La eveniment au participat alături de numeroși elevi, părinți  și profesori, ministrul Culturii al Republicii Moldova – Sergiu Prodan, secretarul general al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova – Nadejda Velisco și reprezentantul ambasadei României la Chișinău, consilierul diplomatic Emilian Morar.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare