Şerban Nicolae către opoziiţie: În an Centenar vreţi ca România să fie reprezentată de Portocală, Veveriţă, Zdreanţă, Cucuveaua Mov

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a atacat dur opoziţie într-un discurs susţinut la dezbaterea moţiunii de cenzură, pe care a calificat-o ca fiind „maculatură de cenzură”.

”N-ai cum să ai un cap limpede când ai în frunte un cap tulbure (n.r. Ludovic Orban). Primul lucru care iese în evidenţă este mărimea acestui text. Am senzaţia, dacă toţi parlamentarii şi membrii Guvernului făceau greşeala de a imprima pe hârtie tot acest text s-ar fi tăiat păduri cam cât taie sponsorii unora dintre semnatari.

Iohannis CiolosToate datele statistice din această maculatură de cenzură sunt din luna mai cel târziu. Şi am spus: de ce au scris un text în mai pe care să îl depună în iunie? După care mi-am dat seama că, de fapt, l-au trimis la citit până când l-a înţeles. Durează ceva, pentru că mai intervine o bicicletă, mai intervine o vacanţă, mai pleacă un consilier prezidenţial – ăla responsabil cu cititul, probabil a rămas ăla doar responsabil cu înţelesul”, a spus Nicolae referindu-se indirect şi la preşedintele Klaus Iohannis.

guseth-dacian-ciolosEl a arătat că opoziţia râde de unul dintre prenumele premierului Dăncilă – Vasilica – în timp ce, în  an Centenar, ei doresc ca România să fie reprezentată de nume precum Werner Iohannis, Gushet, Cioloş  sau Portocală, Veveriţă şi Cucuveaua Mov.

„Mi se pare de foarte prost gust această, nu ştiu, autosatisfacţie pe care o încearcă semnatarii moţiunii legându-se de prenumele doamnei prim-ministru.

În România centenară pe care o vreţi dvs, vreţi să fie reprezentată de Werner Iohannis, Orban Ludovic, Kovesi, Gushet şi Cioloş.

E foarte bine, sunt cetăţeni români şi noi îi tratăm cu respect, dar idolii dvs, luptătorii anticorupţie, bravi procurori, au şi renumele pe măsură care să arate poporului român cât de eroici şi de dârji sunt în lupta anticorupţie.

Portocala zdreantaŞi şi-au dat singuri aceste supranume: Portocală, Veveriţa, Cucuveaua Mov, Zdreanţă. Tractoristul”, a spus Nicolae.

Senatorul PSD a ironizat şi „reforma justiţiei” făcută în anii în care actuala opoziţie era  la putere:

În 2005, legile justiţiei au fost modificate prin asumarea răspunderii de către bătrâna procuroare ceauşistă Macovei – era garantată Soros, merge! Codurile penale au fost date de grupul de somităţi în materie juridică Boc – Predoiu – Bica prin asumarea răspunderii. Era bine, erau garantaţi – nu mai spun numele să-mi ceară replică. De asemenea, în 2016, Prună (…) a modificat peste 150 de articole din legislaţia penală prin OUG, bineînţeles dată seara ca cinstiţii, fiind vară era însă ora mai târzie. Şi atunci era bine că era garantată de protocoalele secrete. Şase luni de dezbateri în Parlament, cu televiziuni, transmisii în direct şi pe internet, cu CMS-ul şi Ministerul Public de faţă, cu asociaţiile judecătorilor şi procurorilor de faţă – astea au fost „pe repede înainte” şi „în forţă”.

Şerban Nicolae a mai remarcat că în „maculatura de cenzură” au lipsit criticile la adresa agriculturii.

orban pnl„După cum vă uitaţi la mine se pare că n-aţi prins nimic în maculatura de cenzură, pentru că idolul dvs este Cioloş, fost comisar european, care pe lângă Petre Daea e un fel de sculer-matriţer, împingător la tractor. (…) Cine să ştie mai bine cum e cu munca invizibilă şi de la distanţă ca Ludovic Orban? De altfel, avem şi în Parlament pe unii care nu fac nimic în afară de circ, dar de acum nu fac decât circ cu banderolă pe mână. Această grevă maidaneză este un fel de protest de stil nou, pe care nu l-am putut înţelege”, a arătat social-democratul.

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare