Se cere revitalizarea programului „Fabricat în România”, în contextul conflictului din Ucraina

Criza provocată de conflictul din Ucraina a readus în discuţie o problemă mai veche, şi anume aceea legată de asigurarea bunurilor şi produselor necesare românilor.

În acest sens, deputata PSD Oana Gianina Bulai crede că e necesară revitalizarea programului „Fabricat în România”:

Cozile de la benzinării, ştirile cu rafturile golite de produse sunt încă o dată dovada faptului că românilor le este frică să nu rămână fără produsele esenţiale. Această temere este dată tocmai de faptul că, în ultimii 30 de ani, România a ales să exporte materie primă şi să importe produse. Citeam zilele trecute faptul că, deşi suntem ţara cu una dintre cele mai mari producţii de floarea soarelui, nu avem capacitatea necesară de a produce ulei.

Prea mult timp România a fost atractivă prin forţa de muncă ieftină, considerându-se că aşa vom deveni mai atractivi pentru investitorii străini, că aceştia se vor alinia la graniţa României pentru a veni să investească.

Țara noastră s-a dezvoltat, ea nemaifiind aceeaşi economie din anii ’90 sau 2000. Trebuie să ieşim din această paradigmă păguboasă că România este doar o ţară exportatoare de materie primă şi să devenim chiar noi producători.

Ne dorim ca în cadrul acestei guvernări să creăm o economie în care produsele de care avem nevoie să fie produse la noi acasă. Este o cerinţă de bază pentru siguranţa economică a ţării în vremuri dificile.

PSD a venit cu mai multe propuneri în acest sens, ele făcând parte din programul „Fabricat în România!”. Acum, mai mult ca oricând, producătorii români au nevoie nu doar de sprijinul Guvernului, ci şi de cel al consumatorilor!

În viziunea PSD, România nu poate rezista fără politici publice coerente care să susţină antreprenorii, fermierii, producătorii români. Un produs fabricat în România, cu responsabilitate şi de calitate, înseamnă siguranţa locurilor de muncă pentru români, înseamnă stabilitate şi predictibilitate.

România trebuie să înceapă să producă pentru piaţa internă, dar şi pentru export. De resurse dispunem, mai trebuie doar să punem în aplicare un program pe termen lung. Trebuie să începem să încurajăm producţia de bunuri de larg consum autohtonă şi cred că ar trebui discutat cu marile companii străine din diferite domenii pentru a vedea care dintre bunurile lor pot fi produse în România, pentru a reduce importul acestora.

Avem nevoie să impulsionăm exportul şi să diminuăm importurile prin stimularea producţiei în România a acelor produse ce pot fi realizate în ţară. Acest lucru va duce nu doar la echilibrarea balanţei comerciale, ci şi la o creştere a numărului locurilor de muncă. 

În primul rând, trebuie să înţelegem că producătorii locali trebuie susţinuţi. De asemenea, trebuie să impulsionăm producţia cu valoare adăugată.

Pentru mine şi pentru toţi colegii din PSD, siguranţa alimentară şi stimularea creşterii producţiei întreprinzătorilor locali reprezintă o prioritate.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare