Cristoiu: „Coaliția nu numai că n-a avansat, dar nici n-a început procesul de resetare a României”

Gazetarul Ion Cristoiu a comentat, pe blogul său personal, împlinirea a trei luni de la instalarea, la Palatul Victoriei, a guvernului condus de către generalul Ciucă. 

1. Vineri, 25 martie 2022, s-au împlinit trei luni de la instalarea Guvernului Nicolae Ciucă, susținut în Parlament de cea mai puternică majoritate din Istoria noastră postdecembristă. Numărului zdrobitor de parlamentari trebuie să-i adăugăm sprijinul fățiș al lui Klaus Iohannis și prin el al Sistemului, participarea principalelor trusturi de presă pentru a reafirma că actuala Coaliție avea toate datele ca să avanseze serios, în cele trei luni, în Procesul necesar de resetare a României. Coaliția nu numai că n-a avansat, dar nici n-a început Procesul de resetare a României.

Deși sesiunea parlamentară se desfășoară de două luni, pînă acum n-a fost adoptată nici o lege cît de cît importantă pentru țară. Mai mult, Coaliția de guvernare n-a rezolvat nici măcar probleme curente dificile, cum ar fi contracararea creșterii prețului la energie.

2. 24 martie 2022. Conferința de presă susținută de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și președintele PSD. La un moment dat are loc următorul dialog:

„Există discuții, în momentul de față, să vedem și în Parlamentul României un discurs al președintelui Ucrainei, cum s-a întîmplat în celelalte parlamente?
Ciolacu: S-au început anumite demersuri şi sunt ferm convins. Ucraina trebuie ajutată şi trebuie ajutată mult mai mult decît au făcut-o ţările europene în acest moment. Şi Uniunea Europeană trebuie, în acest moment, cel puţin pentru Polonia, România şi mai ales pentru Republica Moldova, să găsescă un mecanism de implicare în acest exod de refugiaţi – pînă acum de aproape 3 milioane şi jumătate”.

Față de acest moment de Istorie recentă, ca Istoric al clipei îmi permit să observ:

a) Întrebarea, venită de la o coțofană angajată să deschidă ciocul la o televiziune de știri a puterii, stă sub semnul iubirii nețărmuite față de Președintele Federației Globul Pămîntesc, Volodîmîr Zelenski.

b) În toate celelalte cazuri de mesaje adresate Parlamentelor, Volodîmîr Zelenski e cel care a făcut demersuri pentru a ține un discurs. În cazul de față, al Puterii întruchipate de Marcel Ciolacu, Parlamentul României face demersuri pentru ca Volodîmîr Zelenski să binevoiască a se adresa parlamentarilor români. Altfel spus, conducerea Parlamentului miaună pe la ușile lui Volodîmir Zelenski pentru a-l îndupleca pe acesta să țină un discurs parlamentarilor români. Mai mult ca sigur, televiziunile Puterii vor proclama evenimentul ca fiind istoric. Se ivește însă o problemă:

Cine va conduce ședința istorică în care Duhul Sfînt numit Zelenski se va adresa din cerurile Ucrainei muritorilor din Parlamentul României: Marcel Ciolacu sau Florin Cîțu?

3. Alianța pentru Unirea Românilor are, în fine, un președinte – George Simion – ales la Congresul de duminică, 27 martie 2022.
Are în fine un președinte.
Are însă și un Program? Nu pot răspunde Da deocamdată.

Moțiunea cu care s-a prezentat George Simion în alegeri e mai mult un eseu decît un Program de luptă. Admițînd că AUR a fost ocupată cu bătălia pentru alegerea liderului, în perioada următoare trebuie să-și găsească timp pentru a-și stabili Programul. Nu de alta, dar Pandemia s-a încheiat, și o dată cu asta, a dispărut și tema care a dus pînă acum succes electoral formațiunii.

Sursa: www.cristoiublog.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare