Ciucă, despre voucherele pentru alimente: Nu lansam măsura dacă nu aveam fonduri/ Jumătate, bani europeni și jumătate, din bugetul de stat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că nu ar fi lansat această măsură dacă nu era sustenabilă ca impact financiar, afirmând că există fondurile necesare pentru această măsură, iar 50% din bani sunt bani europeni şi 50% sunt bani de la bugetul de stat.

„(…)subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare. Fiecare dintre măsurile respective au fost decise în urma identificării impactului bugetar şi sperăm ca, odată cu flexibilizarea tuturor mecanismelor la nivelul UE, aşa cum a discutat, să putem să acoperim cât mai mult din această sumă. Cert este că în acest moment există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere”, a declarat Nicolae Ciucă, solicitat să comenteze declarația lui Florin Cîțu prin care a cerut o analiza cu privire la sustenabilitatea măsurilor de sprijin anunțate de coaliția de guvernare.

Voucherele de 50 de euro pentru alimente, care vor fi acordate o dată la două luni personaelor cu venituri reduse vor fi acordate de la 1 iunie, iar cu ele se vor putea achiziţiona şase produse de bază, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare