Olt: Fragmente de oase şi măsele de mamuţi descoperite la Slatina, în colecţiile Muzeului Judeţean

Fragmente de oase şi măsele de mamuţi, ce au o vechime de 20.000 – 40.000 de ani, descoperite la Slatina, sunt păstrate în colecţiile Muzeului Judeţean (MJ) Olt, potrivit arheologului Mihaela Bleoancă.

Oasele şi măselele de mamut de la Slatina au fost descoperite întâmplător în albia râului Olt şi în pădurea Stehareţi şi arheologii presupun, în baza acestor descoperiri, că aici a existat o importantă zonă paleontologică.

‘În colecţiile Muzeului Judeţean Olt se păstrează câteva fragmente de oase şi de măsele de mamuţi, care au o vechime probabilă de 20.000-40.000 de ani. Acestea provin din descoperiri întâmplătoare realizate la Slatina, în albia râului Olt şi în zona Strehareţi. Având în vedere numărul relativ mare al pieselor păstrate, comparativ cu descoperirile din alte zone ale ţării, se poate presupune că aici a existat o importantă zonă paleontologică’, a precizat, într-o postare pe facebook, arheologul Maihaela Bleoancă.

Aceasta a menţionat că mamuţii erau importanţi pentru oameni, care-i vânau pentru hrană, iar blana, oasele şi fildeşii lor erau folosite pentru construcţia locuinţelor şi realizarea unor unelte.

‘În Paleolitic omul vâna mamutul pentru a-şi procura hrana şi utiliza blana, fildeşii şi oasele pentru a construi locuinţe. De asemenea, sunt cunoscute unelte şi pandantive realizate din fildeş. Mamuţii erau foarte importanţi pentru oameni, ajungându-se inclusiv să fie pictaţi în peşterile locuite’, a adăugat Mihaela Bleoancă.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare