TAROM a transportat, în aprilie, aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate şi 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, înregistrând o creştere de peste 142% faţă de aprilie 2021, a anunţat marţi compania, potrivit Agerpres.
„Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimţite, TAROM anunţă faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce priveşte traficul aerian comercial şi o creştere importantă a valorilor acestuia. Astfel, în luna aprilie a.c., TAROM a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate şi 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creştere de peste 142% faţă de aprilie 2021 – aproximativ 66.000 de pasageri transportaţi pe segmentul zborurilor regulate”, se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, industria aeronautică din întreaga lume „încă traversează o perioadă dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională reuşeşte să supravieţuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate”.
Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86%, spre deosebire de 70% în aprilie 2021.
Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinaţiile externe (curse internaţionale către/dinspre România), în luna aprilie 2022, a fost de 79%. Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menţionăm faptul că TAROM a operat puţin peste 2.000 de zboruri în luna aprilie 2022, însă cu o mie mai puţine zboruri faţă de luna Aprilie 2019 (perioadă fără COVID-19).
Mai mult, luând act de cererea crescută şi ţinând cont de aceasta, TAROM a operat modificări în programul zborurilor regulate adăugând noi frecvenţe de zbor (faţă de cele programate) pe relaţiile Bucureşti-Suceava-Bucureşti, Bucureşti-Iaşi-Bucureşti, Bucureşti-Cluj-Napoca-Bucureşti şi Bucureşti-Tel Aviv-Bucureşti, iar pe segmentul zborurilor de tip charter TAROM a crescut frecvenţa zborurilor către/dinspre Hurghada, Egipt, conectând această destinaţie cu mai multe aeroporturi din România.
Cu privire la destinaţiile din programul zborurilor regulate pentru care nu a existat o creştere, raportată la creşterea generală actuală, putem evidenţia zborurile Bucureşti-Beirut-Bucureşti şi Bucureşti-Viena-Bucureşti.
„Chiar dacă coeficientul de încărcare al aeronavelor către aceste destinaţii nu a fost unul în linie cu valorile colective, TAROM nu a operat anulări de zboruri din motive comerciale în luna aprilie a.c., atât pe segmentul zborurilor regulate, cât şi pe segmentul zborurilor de tip charter. TAROM salută cu entuziasm creşterea numărului de călători pentru destinaţiile sale, mulţumind pasagerilor că au încredere în serviciile noastre, siguranţa şi confortul călătorilor fiind valori primordiale pentru noi. Totodată, menţinem recomandarea venită din partea Aeroportului Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului”, se mai precizează în comunicat.
TAROM – Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
Compania naţională de transport aerian operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.Deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 29 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993. Din 25 iunie 2010, TAROM este membră a Alianţei SkyTeam.