Klaus Iohannis, după întâlnirea cu președintele Germaniei: Am discutat despre situația gravă de securitate. Rusia trebuie izolată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este crucial ca sprijinul Uniunii Europene şi al statelor membre să continue atât pentru Ucraina, cât şi pentru refugiaţii ucraineni, subliniind şi necesitatea adoptării de noi sancţiuni pentru Rusia.

„Este crucial ca sprijinul Uniunii Europene şi al statelor membre să continue atât pentru Ucraina, cât şi pentru refugiaţii ucraineni. Am prezentat măsurile luate de România pentru a sprijini economia Ucrainei, greu încercată de război, prin facilitarea tranzitului prin ţara noastră al mărfurilor ucrainene, inclusiv al produselor alimentare către pieţe terţe. Am abordat, de asemenea, necesitatea adoptării de noi sancţiuni pentru Rusia şi a continuării demersurilor de izolare a acesteia pe plan internaţional. Presiunea trebuie să se intensifice pentru ca Rusia să înceteze invazia şi să pună capăt agresiunii”, a precizat Klaus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, care se află miercuri într-o vizită oficială în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei anunţat de preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, printre care se numără interzicerea importului de petrol rusesc în alte state, că România sprijină această propunere, iar Guvernul României lucrează la soluţii sustenabile care pot fi puse în practică într-un termen rezonabil de scurt.

De asemenea, preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că ţara sa va rămâne alături de Ucraina în cea mai dificilă perioadă pe care o traversează.
„Aş dori să spun mai întâi că în aceşti 30 de ani de la semnarea tratatului de prietenie între România şi Germania s-au întâmplat foarte multe. Cred că reprezentanţii ţărilor noastre au folosit acest prilej pentru a apropia relaţia între ţările noastre. Vreau să subliniez cât de importantă e unitatea în Europa şi în perspectiva relaţiei transatlantice, în contextul acestui război care a dus la milioane de refugiaţi şi multă suferinţă. Cred că sprijinul nostru va mai fi necesar multă vreme, chiar dacă războiul va merge doar câteva zile sau câteva săptămâni, vom rămâne alături de Ucraina, în cea mai dificilă perioadă cu care se confruntă şi nu îi vom lăsa singuri. Domnule preşedinte, suntem impresionaţi de ajutorul şi sprijinul pe care l-a acordat România în ceea ce priveşte refugiaţii din Ucraina. România are tot respectul nostru în ceea ce face România şi Germania va continua să ofere sprijin refugiaţilor din Ucraina. Germania are aproape 300.000 de refugiaţi înregistraţi şi aproximativ 100.000 încă neînregistraţi”, a explicat preşedintele Germaniei.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare