Rusia acuză Ucraina că a bombardat două localităţi în regiunea Belgorod

Rusia a acuzat joi Ucraina că a bombardat două localităţi din regiunea frontalieră Belgorod, fără să facă victime, potrivit guvernatorului regiunii ruse, Viaceslav Gladkov, citat de EFE, explică Agerpres.

„Ucraina continuă să bombardeze Juravlevka şi Nehoteievka. Potrivit buletinului grupului de serviciu al Gărzii Populare Voluntare, o casă şi un garaj au fost distruse în Nehoteievka. Nu au fost victime civile”, a scris Gladkov pe contul său de Telegram.

Potrivit agenţiei oficiale de presă ruse TASS, în aceste localităţi aflate la graniţa cu Ucraina a fost impusă la 23 martie starea de urgenţă după explozia unui proiectil de artilerie, posibil lansat din Ucraina. În presupusul atac şi-au pierdut viaţa trei locuitori şi au fost distruse peste 20 de case şi maşini.

Guvernatorul rus a susţinut că în ultimele săptămâni s-au produs mai multe atacuri la graniţă, iar Ministerul Apărării rus a ameninţat cu consecinţe dacă Ucraina continuă să lanseze atacuri asupra teritoriului rusesc.

Totodată, armata rusă a informat joi că a doborât trei avioane de luptă ale forţelor aeriene ucrainene şi 14 drone în mai multe regiuni din Ucraina.

În buletinul său matinal, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konaşenkov, a declarat că aparatele de zbor, un Su-27, un Su-25 şi un Su-24, au fost doborâte cu ajutorul apărării antiaeriene. El a adăugat că rachete de înaltă precizie lansate de pe avioane au distrus un important arsenal în oraşul Nikolaev (Mikolaiv) şi un depozit de combustibil în regiunea cu acelaşi nume, din sudul Ucrainei. A fost atacat şi un aerodrom militar din Kanatovo, din centrul Ucrainei, însă Konaşenkov nu a detaliat amploarea pagubelor provocate de rachete.

Konaşenkov a mai transmis că un post de comandă al Brigăzii 17 tancuri a forţelor armate ucrainene a fost lovită, la fel şi patru concentrări de trupe şi vehicule şi două depozite militare pe un aerodrom de lângă Kramatorsk, principala redută ucraineană în regiunea Doneţk, din est.

Separat, serviciile de informaţii britanice au anunţat că forţele terestre belaruse efectuează exerciţii militare, „o activitate totuşi normală pentru această perioadă a anului”.

Potrivit ultimului raport difuzat de Ministerul Apărării britanic, este posibil ca Rusia să încerce să supraliciteze ameninţarea pe care o reprezintă aceste manevre pentru Ucraina cu scopul de a determina forţele ucrainene să se concentreze în nordul ţării.

În raport se adaugă că, pentru moment, nu există semnale că aceste „exerciţii normale” ar reprezenta o ameninţare pentru aliaţii Ucrainei.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare