Ministrul Apărării: Jandarmii au vegheat la buna desfășurare a manifestației

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a transmis un mesaj ca urmare a violențelor de la protestul din 10 august și a făcut apel la calm.

„Fac un apel către toți cetățenii de bună-credință să se delimiteze de actele de violență și de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenția forțelor de ordine.

Deja se încearcă repetarea violențelor de aseară, fapt ce arată că valul de incitări de pe rețelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct.

Astfel se explică și de ce nu există un organizator oficial al acestui protest. Vedem însă cu toții că USR și PNL patronează deturnarea unui protest numit al diasporei în violențe stradale. Lideri politici ai partidelor de opoziție au înțeles să transforme dreptul unor persoane de a-si exprima opiniile, drept pe care am sa il respect intotdeauna, într-o acțiune de campanie electorală și de răsturnare a unui guvern ales democratic.

Faptul că încă de la începutul protestului, anumite grupuri au încercat să pătrundă în Palatul Victoria demonstrează încă o dată că planul a fost din start de a provoca reacția forțelor de ordine. Grupuri bine organizate i-au provocat în permanență pe jandarmi, i-au atacat cu sticle și pietre, cu garduri și bucăți de asfalt.

Jandarmii au vegheat la buna desfășurare a manifestației și s-au expus unor agresiuni, acționând corect și în baza legislației în vigoare, pentru restabilirea ordinii publice.

Este regretabilă poziția exprimată public de președintele Klaus Iohannis cu privire la modul de acțiune al Jandarmeriei, într-un moment în care doi oameni în uniformă se zbăteau între viață și moarte în spital, internați după ce au căzut victime huliganilor.

Este nevoie urgent de o anchetă care să clarifice cine a organizat acest protest și în ce scop! Toate instituțiile statului trebuie să se implice acum astfel încât cei responsabili să plătească pentru aceste acțiuni anti-democratice”, a scris Fifor, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare