Mitropolitul Nifon a primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Dâmboviţa

În cadrul şedinţei festive a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, desfăşurată, sâmbătă, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilelor Judeţului Dâmboviţa, la împlinirea a 510 ani de atestare documentară, la Palatul brâncovenesc de la Potlogi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal a primit titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa”.

Acesta este primul astfel de titlu acordat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi a fost oferit Mitropolitului Nifon, aşa cum preciza Corneliu Ştefan, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: ” în semn de înaltă recunoaştere a activităţilor pastoral-misionare, liturgice, culturale şi social- filantropice, pe plan judeţean, naţional şi internaţional”, dar şi „pentru modul de implicare în viaţa spirituală şi pentru recunoaşterea activităţii meritorii puse în slujba judeţului Dâmboviţa”. De asemenea, el a subliniat şi faptul că: „Mitropolitul Nifon a fost, este şi va fi cel mai bun ambasador al judeţului Dâmboviţa, omul de echilibru, cu cea mai mare contribuţie la dezvoltarea judeţului”.

La acest eveniment, Înaltpreasfinţia Sa a fost însoţit de: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, Părinţi Consilieri de la Centrul eparhial, Protopopul Protoieriei Titu, precum şi de preoţii din localitate.

În cuvântul său de mulţumire, Mitropolitul Nifon a apreciat faptul că „acest moment are o încărcătură spirituală extraordinară, căci se desfăşoară sub ocrotirea Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi înţeleg alegerea acestei locaţii ca un angajament necondiţionat, masiv şi hotărât al conducerii judeţului nostru de a sprijini pe mai departe, cu mai multă putere, Biserica noastră străbună, proiectele ei culturale şi educaţionale, cu acea conştiinţă că ea este instituţia fundamentală, necesară şi simbolică pentru noi, românii, de aceea, trebuie să le arătăm tinerelor generaţii care este specificitatea identităţii noastre naţionale, uriaşul aport al credinţei la mai binele comunităţii noastre locale şi faptul că au datoria istorică de a duce mai departe, nu doar strădaniile şi aspiraţiile noastre, dar şi dezvoltarea judeţului nostru. Mi-aş dori ca judeţul nostru sa cunoască un avânt de dezvoltare economico-industrială cât mai mare, astfel încât prosperitatea şi binele dobândit să sprijine aprofundarea spirituală, culturală şi educaţională. Noi toţi avem o responsabilitate foarte mare înaintea memoriei înaintaşilor noştri, dar şi pentru viitorul copiilor noştri, fiindcă trebuie să le lăsăm un judeţ cât mai bine dezvoltat şi mai aproape de aspiraţiile şi nevoile lor.”

Înaltul Ierarh a salutat prezenţa oaspeţilor de peste Prut, subliniind actualitatea idealului unirii tuturor românilor. La final, Chiriarhul nostru a amintit şi de aniversarea încheierii Tratatului de la Trianon şi de importanţa lui istorică.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare