Amenzi uriașe pentru cei mai săraci români

Pensionarii și românii cu venituri reduse care beneficiază de vouchere de 250 de lei acordate de Guvern o dată la două luni riscă să fie sancționati cu amenzi de până la 10.200 de lei, dacă vor folosi aceste ajutoare în alte scopuri decât în cele pentru care au fost acordate. Legea spune că voucherele pot fi folosite doar pentru cumpărarea alimentelor.

Potrivit OUG, obținerea de bani în schimbul tichetelor va fi sancționată cu trei sau patru puncte de amendă, ceea ce înseamnă sume între 7.650 și 10.200 de lei.

Amenzi sunt prevăzute și pentru unitățile emitente ale acestor tichete sociale ori magazine sau cantine, acolo unde aceste tichete se vor putea utiliza. Și acestea sunt pasibile de amenzi între 7.650 de lei  și 10.200 de lei în cazul în care oferă numerar în schimbul tichetelor.

Acestea riscă amenzi cuprinse între 10.200 și 17.850 de lei.

Unitățile emitente ale tichetelor pot primi amenzi cuprinse între 25.500 și 35.700 de lei (10-14 puncte-amendă) pentru nealimentarea cardurilor, o dată la două luni, cu suma de 250 de lei și pentru neînscrierea pe suportul electronic a datelor de identificare a beneficiarului, a perioadei de valabilitate și a interdicției de a fi utilizate pentru alte scopuri decât cel pentru care au fost emise, conform dcbusiness.ro.

De aceste tichete beneficiază:

  • pensionarii și persoanele, indiferent dacă sunt copii sau adulți, cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile monoparentale care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
  • persoanele fără adăpost

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare