Nicuşor Dan: Capitala este un bolnav în comă/Te duci înăuntru, nu te ocupi de suprafaţă

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că orașul pe care îl conduce este  ca ”un bolnav aflat în comă”, afirmând că atunci „când ai un bolnav în comă, te duci înăuntru, nu te ocupi de suprafaţă”.

”Bucureştiul este aşa, dacă vrem să vorbim plastic, este un bolnav în comă. Da…. şi atunci când ai un bolnav în comă, te duci înăuntru, nu te ocupi de suprafaţă. A ajuns în comă prin nefinanţare”, a declarat Nicuşor Dan, la Prima TV, întrebat dacă simte nemulțumirile cetățenilor față de mandatul său.

Solicitat să precizeze care sunt principalele realizări ale sale în prima jumătate a mandatului, Nicușor Dan a menționat semnarea contractului pentru achiziţia a 100 de tramvaie din fonduri europene.

„În primul rând am scos-o din faliment. Primăria Capitalei  aşa cum am preluat-o, era o instituţie cu datorii curente de trei miliarde de lei adică bani pe care ar fi trebuit să-i dăm pe loc şi, şi mai important, cu conturile blocate. Adică nu putem să facem nicio investiţie. (…) Am ieşit pe piaţă să ne împrumutăm de 550.000.000 ca să rostogolim o datorie mai veche pe care a făcut-o primarul Videanu când a cumpărat autobuzele Mercedes şi ne-am împrumutat mai ieftin decât Guvernul. (…) Şi, foarte important, la lucrările pe care le facem au reînceput să vină constructori şi în general furnizori care nu mai aveau încredere în Primăria  Capitalei. Deci, ăsta este primul lucru. Al doilea lucru care din nou se vede mai puţin, e zona de urbanism”, mai spune Nicuşor Dan.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare