AUR și mai mulți parlamentari PSD propun o lege pentru a excepta de la demolare bisericile construite ilegal

O propunere legislativă inițiată de AUR și sprijinită de mai mulți aleși PSD interzice demolarea bisericilor construite fără autorizație. Potrivit proiectului legislativ, lăcașurile care au fost ridicate fără respectarea reglementărilor vor trece în legalitate, transmite B1. 

Inițiatori sunt liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu, alături de deputatul AUR Adrian George Axinia. Se propune modificarea Legii privind amenajarea teritoriului (nr. 350/2001) în sensul exceptării lăcașurilor de cult de la o prevedere care interzice obținerea autorizațiilor urbanistice după ce a fost realizată construirea. Excepția este introdusă la articolul 56, care în varianta modificată sună în felul următor: Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire, cu excepția lăcașurilor de cult și a anexelor acestora, a căror execuție a început anterior intrării în vigoare a acestei legi.

Pentru susținerea inițiativei legislative au semnat parlamentarii AUR și 26 de aleși de la PSD.

„Începând cu 1990, s-au construit mii de lăcașuri de cult în toată România, însă în multe dintre cazuri execuția lucrărilor fie nu s-a realizat pe baza unei autorizații de construire, fie documentația depusă în vederea autorizării și-a încetat valabilitatea înainte de finalizarea lucrărilor de construire, fie în execuție, autorizația de construcție nu a fost respectată”, scriu inițiatorii.

Ce solicită primarul Constanței de la IPS Teodosie

Primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, îi cere lui ÎPS Teodosie să desființeze o biserică rdicată ilegal pe un trotuar, în urmă cu 10 ani. Asta după ce instanța a stabilit că biserica nefinalizată nu a fost ridicată potrivit legii.

Într-o scrisoare publică, primarul Chițac i se adresează Arhiepiscopului Tomisului pe numele de mirean, Teodosie Petrescu, și îi cere acestuia să desființeze construcția ilegală

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare