Ce decizii a luat Biroul Executiv al PNL cu privire la noua sesiune parlamentară

Președintele PNL a anunțat că Biroul Executiv  a aprobat mai multe acțiuni politice ale partidului pe care le va declanșa la începutul sesiunii parlamentare.

„În primul rând, am depus în cursul săptămânii trecute solicitarea de constituire a comisiei de anchetă privind stabilirea responsabililor din zona guvernamentală pentru scăparea de sub control a pestei porcine.

În cursul zilei de astăzi vom depune a doua solicitare privind constituirea unei comisii de anchetă. Este vorba de depunerea unei solicitări alături de colegii noștri de la USR, privitor la înființarea comisiei de anchetă privind reprimarea brutală a manifestației pașnice care a avut loc în data de 10 august.

De asemenea, am depus în cadrul procedurii Ora Guvernului, solicitarea din partea grupului Partidului Național Liberal de audiere a premierului Vasilica Viorica Dăncilă în Camera Deputaților, pentru a da seamă de responsabilitățile subordonaților săi din cadrul Guvernului și din cadrul Prefecturii, Jandarmeriei și a celorlalte instituții de forță,  ca urmare a intervenției brutale în reprimarea manifestației din 10 august.

Nu în ultimul rând, am luat decizia de a depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, în care solicităm demiterea ministrului de Interne ca urmare  a modului dezastruos în care a  comandat forțele de ordine și ca urmare a faptului că forțele de ordine au încălcat grav legea si au reprimat cu brutalitate o manifestație pașnică în data 10 august.

Nu în ultimul rând, am stabilit astăzi poziția Partidului Național Liberal privitoare la Legea offshore. Ne interesează mai puțin chestiunile legate de taxare. Sigur, trebuie folosit sistemul de taxare care este folosit la nivelul celorlalte țări. Ceea ce ne interesează pe noi, este ca banii pe care îi câștigă statul român să fie folosiți în beneficiul cetățeanului, pentru ca cetățenii să beneficieze de pe urma acestor resurse de gaz pe care le are România.

Din acest motiv vom propune un amendament de utilizare a acestor resurse financiare pe care le obține statul român de pe urma exploatării, pentru două tipuri de obiective. În primul rând pentru finanțarea constituirii de rețele de distribuție a gazului în toate localitățile unde nu există  distribuții de rețele a gazului și, de asemenea, asigurarea finanțării pentru a conecta localitățile la rețelele de gaz natural, astfel încât să beneficieze cei 65% dintre cetățenii români care astăzi nu beneficiază de utilizarea gazului natural în gospodării, ca urmare a resurselor financiare pe care le câștigă statul român din această exploatație .

De asemenea, al doilea obiectiv pentru acest fond pe care poate fi constituit din veniturile obținute din exploatarea zăcămintelor de gaz natural offshore de la Marea Neagră, să poată fi folosit pentru investiții pentru companii care utilizează gazul natural pentru realizarea de produse cu valoare adăugată. De asemenea, să putem să folosim resursele financiare pentru diferite investiții, inclusiv în CET-uri care să poată să își asigure ca și combustibil utilizat gazul natural în integralitate”, a spus Orban.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare