Daea, despre faptul că UE vrea ca europenii să mănânce insecte: Eu, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc; nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradițională cu preparate din lăcuste sau gândaci

Petre Daea a făcut dezvăluiri, la România Tv, despre mâncarea preparată din insecte. Noul ministru al Agriculturii nici nu vrea să audă de mâncarea preparată din insecte, pe care Uniunea Europeană vrea s-o impună prin programul Farm to Work, scrie r3media.ro.

Petre Daea spune că nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradițională cu preparate din lăcuste sau gândaci.

Întrebat de Victor Ciutacu ce părere are despre mâncarea preparată din insecte, noul ministru al Agriculturii a dat un răspuns vehement.

„Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc. Lucrurile acestea nu țin, pentru ca vin împotriva firii. Întrebați pe oricine. Noi nu trebuie sa ne abatem de la drumul cunoscut, pentru ca am constatat că atunci când o facem greșim.

Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm.

Haideți să ne ducem la mămăliga noastră, pentru că o vedem afectata pe câmp, aceasta este îngrijorarea ministrului”, a declarat Petre Daea la România Tv .

Noul ministru al Agriculturii a dezvăluit ce mănâncă el în fiecare zi.

„În primul rând, ce apuc. Zilnic, mănânc din sufertașul făcut de acasă. Îl iau cu mine în fiecare dimineață. La ora 6:30 intru în birou, îl introduc in frigider și mănânc când am timp. Mănânc carne destul de mult. Mănânc produsele pe care le fac acasă, in familie, de la țărani. Am mâncat și pe roata tractorului. Asta e viața. Am bântuit câmpurile. În 52 de ani pe carte de muncă, am de fapt 100 de ani de muncă, pentru că niciodată nu am muncit 8 ore pe zi”, mai spus ministrul Agriculturii.

Deși în mai multe zone ale țării fermierii se plâng că seceta le-a distrus culturile, Petre Daea îi asigură pe români că nu vor fi probleme cu hrana în țara noastră.

„În anumite zone ale țării, culturile sunt compromise. Cu toate astea, rezerva de stat e sigură, nu sunt probleme în România cu rezervele de hrană. Nu sunt probleme cu producția. Ne asigurăm necesarul de hrană în România și în aceste condiții grele. Astăzi am introdus acte normative care să vină în sprijinul fermierilor”, a mai spus ministrul Agriculturii.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare