Ministrul Ioana Bran s-a întâlnit la Lausanne cu directorul Comitetului Internațional Olimpic

Ministrul tineretului şi sportului, Ioana Bran, a efectuat o vizită la sediul Comitetului Internațional Olimpic de la Lausanne, prilej cu care s-a întâlnit cu directorul general al CIO, Christophe De Kepper, cu care a discutat despre mai multe teme legate de sport și de olimpism.

În calitatea sa de membru al Board-ului Agenției Mondiale Anti-Doping, unde reprezintă Uniunea Europeană, Ioana Bran a schimbat păreri și opinii pe tema luptei contra dopajului cu domnul De Kepper, care, la rândul lui și-a exprimat speranța ca WADA va deveni un organism independent din ce în ce mai puternic și capabil să lupte împotriva acestui flagel, dopajul în sport.

Ioana Bran i-a transmis directorului general al CIO și mesaje de salut din partea președintelui COSR Mihai Covaliu și a domnului Octavian Morariu, reprezentantul CIO în România. De asemenea, ministrul Bran a întărit și intenția României de a candida și găzdui în viitor competiții olimpice importante.

https://www.facebook.com/MinisterulTineretuluisiSportuluiOficial/posts/1527742060703888

După întâlnirea de la sediul CIO, ministrul Ioana Bran a vizitat și Muzeul Olimpic de la Lausanne, unde se găsește cea mai bogată colecție dedicată istoriei olimpismului și mișcării olimpice.

“A fost o zi extraordinară, în care am avut discuții interesante și utile cu directorul general al CIO și în urma cărora acesta și-a exprimat toată deschiderea pentru ca România să găzduiască în viitor competiții olimpice de anvergură. Cât despre vizita la Muzeul Olimpic, dincolo de impresionantele arhive și colecții, pot doar să spun că sunt greu de descris în cuvinte emoția și mândria pe care le simți când în acest celebru lăcaș olimpic găsești la loc de cinste tricolorul României și exponate care au aparținut unor legende precum Nadia Comăneci sau Elisabeta Lipă”, a declarat ministrul Ioana Bran., potrivit paginii sale de Facebook.

Ministrul tineretului și sportului a mai participat, la Lausanne, la ceremonia de inaugurare a noului sediu european al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

Condus de Sir Craig Reedie, președintele WADA, evenimentul i-a adunat la modernul sediu de pe malul lacului Leman pe reprezentanți ai federațiilor internaționale și ai CIO, membri ai WADA și diverse alte personalități din lumea sportului mondial.

https://www.facebook.com/MinisterulTineretuluisiSportuluiOficial/posts/1527951817349579

Ministrul Ioana Bran s-a întâlnit și a purtat discuții cu președintele și cu directorul general ai WADA, cu șeful biroului european al WADA ( unul dintre cele 5 sedii regionale amplasate pe fiecare continent) și cu reprezentanți ai federațiilor internaționale.
În calitatea sa de membru al Board-ului Agenției Mondiale Anti-Doping, unde reprezintă Uniunea Europeană, Ioana Bran a schimbat păreri și noutăți pe tema luptei contra dopajului în sport, tema generală a discuțiilor concentrându-se în jurul aceleiași idei, eforturile pentru un sport cât mai curat.

“Mă bucur că m-am revăzut cu cei din conducerea WADA și cu colegi din Board, au fost discuții informale și deschise, foarte utile, mai ales că WADA se pregătește acum de apropiatul Comitet Executiv și apoi, în noiembrie, vom avea și reuniunea Board-ului, unde România reprezintă Uniunea Europeană”, a subliniat Ioana Bran.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare