PMP, solicitare de ultimă oră la Avocatul Poporului și la Comisia de la Veneția

PMP a sesizat miercuri Avocatul Poporului în legătură cu ordonanța de urgență a Guvernului 86/2018, prin care prim-ministrul Dăncilă a decis, de la sine putere, că doar partidele politice parlamentare cu grup parlamentar propriu în ambele camere ale Parlamentului pot avea delegați în secțiile de votare.

„Actuala putere folosește Referendumul ca pretext pentru răfuieli politice, cu riscul de a compromite o inițiativă civică susținută de 3 milioane de cetățeni. Este limpede că ținta acestei ordonanțe este PMP. La fel de limpede este faptul că este o dedicație specială pentru noi din partea doamnei Carmen Dan, autoarea documentului, pentru insistența noastră în a depune o moțiune de cenzură împotriva acestui Guvern de incompetenți. Doar dictatorii recurg la asemenea măsuri josnice, dar, mai important, neconstituționale. Lucrurile însă nu vor rămâne aşa”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

PMPPMP a sesizat, de asemenea, Comisia de la Veneția

O scrisoare în acest sens a fost transmisă președintelui Comisiei, domnului Gianni Buquicchio. Codul bunelor practici în materie de referendum adoptat de către Comisie stipulează faptul că „aspectele fundamentale în materia dreptului referendar nu trebuie modificate cu cel puţin un an înainte de referendum”.

Vom ataca pe toate căile posibile această decizie abuzivă și neconstituțională. Din păcate, fiind OUG, nu putem sesiza noi, în mod direct, CCR. De aceea, am sesizat astăzi Avocatul Poporului, singura instituție care o poate face. Ne vom face singuri dreptate. Asta o putem promite”, a mai spus Tomac

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare