Iohannis s-ar putea să nu accepte propunerea la șefia DNA făcută de Toader

Președintele a dat de înțeles că nu ar fi mulțumit de propunerea pe care ministrul justiției a făcut-o pentru șefia DNA, afirmând că „nu este posibil să facem pași înapoi în lupta anticorupție”.

„România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție. Este inadmisibil și nu voi accepta niciodată așa ceva! Ne dorim, îmi doresc o luptă anticorupție serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie în frunte de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să-și asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă.

Nu este posibil să facem pași înapoi în lupta anticorupție, unde România ajunsese să fie dată exemplu pozitiv. Este clar că aici apar, de asemenea, probleme grave în felul cum se aplică procedurile. Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conține câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte, foarte mult de gândit.

Chestiunea mă preocupă si voi face declarații pe această chestiune când ne întoarcem în țară. Iar până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult, Dar, încă o dată, nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupție din România”, a declarat Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare