Vicepreședinte PNL: E obligatoriu ca ministrul Lucian Șova să fie remaniat

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu spune că este obligatoriu ca ministrul Transporturilor Lucian Șova să fie remaniat din cauza blocării Autostrăzii Unirii. Înlocuitorul său trebuie să garanteze că autostrada va deveni o prioritate.

“Pe parcursul întregului său mandat, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a bloca proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș. Din acest motiv, este obligatoriu ca ministrul Lucian Șova să fie inclus pe lista remanierilor din această săptămână, iar înlocuitorul său trebuie să garanteze că autostrada Iași-Târgu Mureș va  deveni o prioritate zero a Ministerului Transporturilor, mai ales după semnalul dat de parlamentari din toate partidele în această săptămână.

La propunerea și inițiativa Partidului Național Liberal, toate partidele au votat, în Comisia de Transporturi, în favoarea construcției autostrăzii Târgu Mureș-Iași. Proiectul de lege pentru demararea acestui proiect a primit raport favorabil în unanimitate și mă bucur că toți parlamentarii, indiferent de partid, au înțeles că această autostradă trebuie să devină o prioritate nu doar pentru zona Moldovei, ci pentru întreaga țară.

Îmi exprim speranța că proiectul de lege privind construcția autostrăzii va fi votat în unanimitate și în plenul Camerei Deputaților. Potrivit inițiativei legislative votate în Comisia de Transporturi- și al cărei inițiator am fost, alături de mai mulți colegi- guvernarea PSD-ALDE se angajează să pornească licitațiile pentru studiile de fezabilitate și proiectare la 30 de zile de la adoptarea legii, folosind bani de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și prin parteneriat public-privat”, spune Leoreanu printr-un comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare