Profesorul Andrei Marga, catalogat „naftalină politică” de consilierul lui Zelenski; acesta face referire la răspundere penală

Fostul ministru de externe al României, Andrei Marga, trebuie să înțeleagă perspectiva răspunderii penale pentru apelurile sale de divizare a Ucrainei, informează Agenţia RBC-Ucraina, citind mesajul consilierului șefului biroului președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, publicat pe Twitter.

„Criza agenților” determină Rusia să scoată din dulap chiar și cea mai uitată naftalină politică. Dacă românul domn Marga își face declarațiile „cu toată responsabilitatea”, atunci trebuie să înțeleagă și perspectiva răspunderii penale pentru încălcarea integrității și suveranității unui alt stat”, a scris acesta e Twitter.

Ministerul de Externe român a calificat apelul lui Marga ca fiind contrar poziției oficiale a țării și principiilor de bază ale dreptului internațional.

Andrei Marga, fostul ministru al Educației și fost rector al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a declarat, la Târgul de Carte „Alba Transilvana” organizat în Alba Iulia, că „atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”.

„Ea (Ucraina, n.r.) trebuie să cedeze teritorii: Ungariei Transcarpatia, Poloniei Galiția, României Bucovina și Rusiei Donbasul și Crimeea. Sunt teritoriile altor țări. Ne cramponăm, asta este! Va fi conflict. Ca să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă situația printr-o discuție și cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a declarat Marga.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare