INCREDIBIL / 100 de companii daneze care au plătit cele mai mari sume de impozit pe profit vor primi o scrisoare personală de mulțumire din partea ministrului pentru fiscalitate

100 de companii daneze care au plătit cele mai mari sume de impozit pe profit în 2017 vor primi o scrisoare personală de mulțumire din partea ministrului pentru fiscalitate, Karsten Lauritzen.
  • Anul trecut companiile au achitat, în mod colectiv, un total de 72 mld. DKK (circa 9,6 mld. €), în ciuda faptului că rata impozitului pe profit a scăzut în ultimii.
Cele mai importante 10 companii responsabile pentru 33% din încasările fiscale totale sunt: Novo Nordisk, cu plăți în valoare de 7,695 mld. DKK(circa 1 mld.€), urmată de Danske Bank, cu 2,713 mld. DKK (circa 36 mil. €), LEGO, cu 2,637 mld. DKK (circa 35 mil. €), gigantul energetic Ørsted, cu 2,411 mld. DKK (circa 32 mil. €) și grupul de servicii financiare Nykredit.
Informațiile fac parte din așa-numita politică privind listele transparente de impozite, menite să sporească transparența fiscală.Sursa: Berlingske
Sursa: Cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare