Începe prima dezbatere a Planului de management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) organizează, marţi, la Chilia Veche, prima dezbatere a Planului de management al Rezervaţiei, document care stabileşte măsurile de protecţie a habitatelor naturale cu impact asupra activităţilor economice.

Potrivit unui anunţ făcut public pe o reţea de socializare, prima dezbatere va avea loc la ora 12,00, la o pensiune din satul Chilia Veche, şi va fi urmată de o nouă consultare publică programată pentru ora 15,00, la Casa de cultură din satul Pardina.

„Este foarte important ca, pe lângă autorităţi, la dezbatere să fie prezenţi şi membrii comunităţii, populaţia, pentru că acest document va fi literă de lege pentru următorii zece ani. În lipsa dezbaterii reale, documentul va avea un caracter protecţionist pentru mediu şi comunităţile umane vor fi dezavantajate. Oamenii trebuie să-şi apere interesele, aşa cum cercetătorii vor apăra interesele celor peste 9.600 de specii din Rezervaţie”, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Deltei, Gabriel Marinov.

Până la finele acestei săptămâni, ARBDD va organiza consultări publice la Sulina, Maliuc, Sfântu Gheorghe, Murighiol şi Jurilovca, judeţul Tulcea, ultimul eveniment fiind programat vineri, la ora 13,00, la Căminul cultural din satul Mihai Viteazu, judeţul Constanţa.

Planul de management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost realizat în cadrul proiectului „Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020. Obiectivul general al proiectului este Revizuirea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, arie naturală protejată, sit Natura 2000, pentru creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii.

ARBDD implementează proiectul în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării Tulcea, Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanţa, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină Bucureşti.

Potrivit ARBDD, valoarea proiectului este de 43.529.702,20 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 42.472.421,80 lei, adică 97,57% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare