Cristoiu: Virgil Popescu nu va fi „debarcat” de la şefia Ministerului Energiei; e omul americanilor, l-a avut la nuntă pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA în România

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liberalii au cedat prea uşor când au acceptat ordonanţa de urgenţă privind reglementarea pieţei de energie până în martie 2025 şi suspectează o capcană întinsă pesediştilor pentru a-i demoniza ulterior, scrie mediafax.ro.

„S-a adoptat ordonanta de reglementare a pietei energiei, da? Dupa ce se adopta ordonanta ea trebuie sa treaca prin Parlament. Dupa parerea mea e o capcana uriasa intinsa PSD. Pentru ca va incepe acum ideea cat de proasta e ordonanta. Va pierde PSD pentru ca PNL nu a vrut si totusi acum a fost brusc de acord? O fi zis Iohannis si baietii, da, ma le dam. Daca e vorba de administrarea tarii mai avem posibilitatea sa o corectam, dar pana o corectam i-am calcat in picioare pe pesedisti. Este din start o prostie , a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gandurile lui Cristoiu de la SMART TV.

Ion Cristoiu spune ca PSD va avea de pierdut de pe urma acestei ordonante si nu crede ca ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, sustinator si promotorul liberalizarii pietei de energie, va fi debarcat ca urmare a adoptarii actului normativ.

„În calitatea mea de comunist sunt un mare adversar al plafonarii, al stabilirii preturilor la nivel national. Uitati-va la lemnele de foc. Poti sa faci asa ceva in economia de piata daca ai facut un studiu, dar serios, cat e lemnul si care e profitul mediu. Si zicea profitul e 30%. Opa! Iti lasam numai 10%. Daca nu studiezi asta omori economia de piata. Ce poti sa contracarezi cu asta? Posibilitatea de a specula absenta de pe piata pentru a creste profitul. Daca energia costa atata, nu ai cum sa reglementezi. Sunt nebuni? Cine vrea sa piarda? Nici la o editura nu-ti permiti sa pierzi lucrezi in pierdere ca vii cu bani de acasa. PSD va avea de pierdut de pe urma ordonantei pentru ca vor fi nemultumiri peste tot, se va crea si o atmosfera asa… nu va fi debarcat Virgil Popescu. E omul americanilor, s-a dus si ala la nunta. Nu, nu-l debarca. Prea repede au cedat. Este o tema usor de facut PSD-ul comunist. Si in electoratul PSD sunt foarte multi care sunt oameni de afaceri. PSD-ul nu e numai al pensionarilor , a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune ca la randul lor liberalii au facut o mare prostie cand au sustinut majorarea pensiilor cu 15%, in timp ce PSD a propus 10%.

Ce face PNL e o prostie pentru ca partidul care are imaginea de om de treaba cu pensionarii e PSD, si daca le taie toata pensia. Poate sa dea PNL 80% ca pensionarul zice ba tot PSD-ul mi-a dat. Deci din punctul acesta de vedere e o prostie , a afirmat publicistul.

În opinia sa, PNL si PSD vor folosi puterea pentru a se razboi electoral, iar tensiunile dintre cele două partide se vor transmite si la institutiile si autoritatile pe care le domina, punand astfel in paranteza administrarea tarii.

„Puterea pe care o au PNL si PSD e folosita pentru a se bate electoral. Si in loc sa am decizii comune clare, pe care le-ar lua si un guvern minoritar, vom avea decizii din astea in care nu stii cine a influentat, fiecare dintre ei va incerca sa ia decizii electorale. Si de ce este cea mai proasta din perioada postdecembrista, ca au mai fost momente din astea, pentru ca nu-i o coalitie din 10 partide, in principal din doua si astea doua domina tot. Domina toate institutiile. Autoritatile, parlamentul sunt dominate de cele doua partide si cand cele doua partide nu se inteleg se transmite mai departe si tot ce se intimpla acum nu are legatura cu administrarea tarii. Nu pleaca de la putere pentru ca e platforma pentru alegeri , a mai spus publicistul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare