Tricolor şi candele pentru filosoful-martir Mircea Vulcănescu

Tinerii din asociaţiile „Noi Românii”, „Camarazii” şi „Honor et Patria” şi-au adus, miercuri seară, omagiul lor filosofului-martir Mircea Vulcănescu, după ce societatea civilă românească l-a apărat cu vrednicie în fața unor „pui și pudeli de bolșevici PNL-iști și USR-iști de la Primăria Sectorului 2 București, care doreau demolarea statuii mucenicului Bisericii Ortodoxe Române biruitoare”, scrie activenews.ro.

Tinerii au învăluit statuia din Piața Sf. Ștefan în culorile Tricolorului și au depus candele la soclul lucrării sculptoriței Valentina Boștină în memoria Marelui Român pus la zid de „Tribunalul Poporului” bolșevic.

Se pare că exercitarea dreptului la credință și liberă exprimare artistică a deranjat satrapii Jandarmeriei Române care au intervenit în forță și i-au ridicat, încarcerat și amendat abuziv pe tinerii patrioți. Cu toate acestea, ei nu se plâng, și pe pagina lor de Facebook se amintește doar de victoria de la Primărie, cu mențiunea că „Este doar o victorie de etapă, fiindcă războiul pentru păstrarea ființei naționale și a memoriei poporului român continuă în fiecare zi!”.

Într-un text satiric, activenews.ro a scris: „Zeci de jandarmi au descins în cursul serii de miercuri spre joi la statuia lui Mircea Vulcănescu aflată în Piața Sf. Ștefan din Sectorul 2 al Capitalei, amenințată până la orele dimineții cu demolarea, pentru a-l legitima pe marele filosof-martir, fără să știe că buletinul i-a rămas la Aiud, unde se află mormântul lui necunoscut.

În cautarea unui dialog de tip Avram Iancu – unguri la statuie, forțele masive de jandarmi au reținut un grup de tineri care se afla într-o atmosferă de reculegere la bustul filosofului-martir, apărat azi la Primăria Sectorului 2 inclusiv de importanți membri ai Academiei Române. Astfel, vicepreședintele Academiei Române, istoricul Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii, a afirmat într-o emisiune de la TVR Cultural că este dispus să dea în judecată pe oricine mai atentează la statuia și memoria marelui gânditor român. Iată, poate să înceapă cu Jandarmeria Română, care a împiedicat brutal onorarea memoriei și sacrificiului mucenicului Bisericii Ortodoxe Române, care îl are pe listele de neomartiri ce urmează să fie canonizați în 2025″.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare