Un tânăr britanic, membru al Marinei Militare Regale, s-a botezat ortodox: Nu mai pot trăi nicio clipă fără Hristos!

Un tânăr marinar militar britanic s-a botezat ortodox chiar în ziua de Bobotează, când creștinii ortodocși sărbătoresc Botezul Domnului, scrie r3media.ro.

Părintele Ioan Istrati din Constanța, cel care a săvârșit taina aducerii tânărului britanic în Biserica Ortodoxă, a povestit că marinarul a cerut, imperios, să se boteze. Tânărul Samuel a devenit azi, creștinul ortodox John Jordan, adică Ioan Iordan, după numele marelui sfânt și al râului în care a fost botezat Hristos.

„Astăzi, de ziua Botezului Mântuitorului, am botezat un tânăr britanic din Marina militară a Majestății Sale. Băiatul are 19 ani și e îndrăgostit de istoria creștinismului. A văzut deviațiile imperialiste sau filosofarde din Apus, aberațiile moderniste, căderea în sectarism și imoralitate, justificarea păcatului, mutilarea eretică a credinței. A studiat. A văzut că Biserica Ortodoxă este Biserica, unicul Trup al lui Hristos, păstrătoarea credinței nealterate 2000 de ani. S-a pregătit mult pentru această naștere din nou. Așa că în această dimineață, a izbucnit în plâns și a zis: eu nu mai pot trăi nicio clipă fără Hristos. Nu era botezat. Așa că nu a mai amânat nicio clipă unirea cu Hristos. N-am găsit un butoi atât de mare pentru el. Îi spusesem nașei lui să caute o cămașă mare albă, sau un cearșaf. Însă a găsit exact o cămașă lungă până în pământ, perfectă pentru Botez. A fost un moment de intensă emoție, de cutremur al porților morții din care a ieșit, și de bucurie curată.
L-am întrebat: Samuel, cum te voi numi, John sau Jordan, că azi e Botezul Domnului? A zis: aș vrea și John că e cel mai mare sfânt, și Jordan. Dumnezeu să te binecuvinteze”, a povestit părintele Istrati.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare