Sandra Alexiu, Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov: Sunt foarte multe cazuri de gripă. Avem în fiecare zi mult mai multe consultații decât suntem lăsați să facem

Medicii de familie au în fiecare zi mult mai multe consultații decât sunt lăsați să facă, a declarat Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, luni, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Sandra Alexiu, pe B1 TV, despre situația din cabinetele medicilor de familie: „Sunt foarte multe cazuri”

Întrebată cum stăm, având în vedere cazurile de gripă și cele de „fluronă”, dubla infectare cu gripă și COVID-19, președinta AMF-B a spus: „Nu stăm, nu prea stăm. E o agitație permanentă, de la primul cabinet și până la ultimul spital, sunt foarte multe cazuri, foarte multe, mult prea devreme față de ce se întâmpla de obicei, lucru la care însă ne așteptam pentru că, urmărind situația din emisfera sudică atunci când era iarna lor, am văzut că s-a întâmplat așa, cazurile de gripă au izbucnit mult mai devreme, foarte brusc, chiar cu o lună mai înainte, și evoluția a fost destul de importantă, s-au constatat două vârfuri de tip epidemic, așa cum ne așteptăm să fie și la noi și cum de altfel s-a mai întâmplat”.

„În ceea ce privește flurona despre care spuneți, s-au mai înregistrat cazuri și în sezonul trecut, în iarna trecută – ce-i drept, nu în România. S-a discutat despre această posibilitate, însă nu au fost atât de multe cazuri încât să ne putem gândi deja la un obicei sau să urmărim neapărat un anumit model. Nu au fost neapărat mai grave. E adevărat că a fost o infecție combinată, ceea ce nu este foarte frecvent în lumea virală. În general, când avem o infecție virală, e unul care e cel mai puternic și e dominant, și celelalte cam dispar, așa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei, știți bine, când am avut COVID și n-am prea mai avut altceva”, a continuat Sandra Alexiu.

Întrebată cât de mare este coada la medicul de familie, ea a adăugat: „Întotdeauna este așa pentru că medicul de familie este primul pas, prima poartă, de aia se numește asistență primară. Coada este mare, însă sunt lucruri pe care încercăm și prin tele-consultație, deși, din păcate, odată cu dispariția pandemiei, s-au cam însăprit situațiile în care putem face tele-consultație”.

„Casa de Asigurări ne-a cam tăiat această posibilitate de a face medicină modernă și care să protejeze pe toată lumea, bineînțeles. Sunt foarte multe cazuri, avem în fiecare zi mult mai multe consultații decât suntem lăsați să facem. Știți că noi avem voie să facem un maximum de 40 de consultații, și în ultima săptămână, chiar două săptămâni, am avut frecvent peste 50”, a adăugat președinta AMF-B.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare