S-a deschis cel mai mare târg de turism din Madrid, unde participă și România, alături de 130.000 de specialiști din toată lumea

Cel mai mare târg de turism din Madrid și-a deschis astăzi porțile. Sunt așteptați peste 100.000 de vizitatori până duminică. România promovează anul acesta Timișoara, capitala europeană a culturii, Transilvania și litoralul, anunță Știrile TVR. 

Este primul târg de turism organizat în capitală Spaniei după pandemie de o asemenea amploare la care participa peste 130 de țări, însă principala provocare a celor care promovează România este să îi convingă pe turiști că țară noastră este o destinație sigură.

Asociațiile care promovează litoralul românesc susțîn că marea neagră nu mai este o atracție pentru turiștii străini după ce s-au scos zborurile charter.

”Pentru litoral aveam charterele care nu mai există. Este de datoria noastră să punem România pe harta lumii. Sunt turiști care încurcă Bucureștiul cu Budapesta sau nu știu unde suntem, pentru mulți suntem doar o țară aproape de război”, spune un expozant român.

”Promovăm Via Transilvanica, acest traseu de lung-parcurs, care traversează Transilvania de la Est la Vest. La începutul anului trecut am observat o reticență a turiștilor de a mai veni în România chiar în momentul în care conflictul a izbucnit”, ne-a declarat o altă participant la târg.

Regele Charles rămâne un Ambasador al promovării României chiar și la târgurile de turism.

”Avem foarte mulți turiști din Marea Britanie. Sibiul are un zbor direct cu Londra și avem mulți turiști de acolo și în general ei merg pe urmele fostului prinț, actualului rege, în zona colinară, în satele săsești”, povestește o participantă la târg.

Transilvania este un magnet pentru turiști.

”Zilele acestea suntem prezenți cu stand național la Stuttgart, Berlin și Madrid. Este important ca Timișoara să își valorifice potențialul maxim și să aducem un mare număr de turiști în Timișoara și implicit în România”, declară Tudorița Lungu, secretar de stat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Peste 130.000 de profesioniști din turism expun la Madrid. Zilele acestea, accesul este permis doar specialiștilor din domeniu, iar de vineri va fi deschis tuturor vizitatorilor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare