Apele Române: Amendă 40.000 lei pentru poluare și dosar penal pentru poluarea cu produs petrolier pe râul Argeș

În această dimineață, echipele de intervenție rapidă de la Apele Române Argeș-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeș au acționat, de la prima oră a dimineții, pentru curățarea malurilor văii poluate și colectarea reziduurilor pentru a preîntâmpina o nouă poluare accidentală. În zonă se acționează încă cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne și baraje absorbante.

În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi, aceasta fiind cauza poluării accidentale. Colegii noștri estimează că s-ar fi evacuat o cantitate de 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier într-o vale situată în apropierea râului Argeș.

Reprezentanții Inspecției Bazinale a Apei au întocmit procesul verbal de constatare, conform căruia se aplică sancțiunea contravențională de 40 000 de lei, trimiterea în judecată și plata costurilor pentru acțiunea de igienizare, pe principiul “poluatorul plătește”.

Poluare cu produs petrolier pe râul Argeș ‼️

În cursul dimineții, colegii noștri au revenit la locul identificat pentru prelevarea de noi probe de apă și demararea acțiunilor de igienizare a zonei.

La fața locului, se află și reprezentanții Inspecției Bazinale de Apă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare