Cristoiu: Zelenski nu cunoaşte verbul „a ajuta”, el consideră că toată lumea are obligaţia să-i furnizeze arme şi echipament

Jurnalistul şi analistul politic Ion Cristoiu spune, pe blogul personal, că Zelenski nu cunoaşte verbul „a ajuta”, el considerând că toate ţările lumii au nici mai mult, nici mai puţin obligaţia de a furniza Ucrainei arme şi echipament militar pentru a lupta cu Rusia.

Cristoiu spune că ucrainenii sunt de o aroganţă maximă şi consideră că totul li se cuvine.

Jurnalistul a arătat că acest lucru se poate observa şi din modul cum Kiev-ul se raportează la problema canalului Bîstroe, cerând nu doar acceptul Comisiei Europene pentru a lărgi canalul, lucru interzis de convenţiile internaţionale, ci şi bani pentru a o face.

„La Kiev, la Zelenski nu există conştiinţa că noi, românii, îi ajutăm pe ucraineni, sau îi ajută nemţii sau îi ajută alte ţări. Nu, la ei există aroganţa că noi toţi eram obligaţi să facem asta. Eu pariez că ucrainenii ne consideră pe noi nişte indivizi de rahat. Ei sunt de o rară aroganţă, mult peste ruşi (…) Ucrainenii consideră că Europa, noi, America, suntem datori să le dăm lor. Când ai nevoie de ajutor şi soliciţi ajutor nu-l suni pe Macron şi îi spui: dă-mi tancuri!”, a spus, printre altele, Cristoiu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare