Google va investi peste 13 miliarde de dolari în noi birouri si centre de date de pe teritoriul SUA

Google intenționează să investească peste 13 miliarde de dolari în acest an pentru a extinde birourile si centrele de date actuale dar si pentru a crea altele noi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Știrea a fost anunțată miercuri de către Sundar Pichai, CEO Google printr-o postare pe blog, subliniind extinderea companiei în afara orașului Mountain View din California, către zona Midwest și Sudul Statelor Unite.

Sundar Pichai google„2019 marchează al doilea an consecutiv, in care ne vom dezvolta mai repede în afara zonei San Francisco decât în interiorul ei”, a declarat Sundar Pichai, CEO Google.

Google va construi noi centre de date în Nevada, Texas, Oklahoma, Nebraska, Ohio, Carolina de Sud și Virginia. Pichai a estimat că construcția noilor centre va angaja 10.000 de muncitori.

Analistul CFRA Research, Scott Kessler a declarat ca din punct de vedere politic strategia Google de a se extinde în afara orașelor de coastă este foarte buna. In ultimul an legislativii americani au acordat o atenție sporită companiei Google și altor companii tehnologice mari și intenționează să adopte legi privind confidențialitatea pentru a reglementa protecția companiilor. Investițiile pe scară mare în S.U.A. ar putea sa fie în favoarea politicienilor și oficialilor federali, a spus el. Google se concentrează pe extinderea activității sale de „cloud computing”, o piață în care se confruntă cu o concurență rigidă din partea rivalilor mai mari Amazon și Microsoft.

Compania va avea o prezență fizică în 24 de state până la sfârșitul anului. În prezent are birouri în 21 de state și se extinde în Nevada, Ohio și Nebraska.

Extinderea sa este probabil o modalitate de a atrage noi angajați, a spus Kessler. Google va adăuga un birou în Georgia și își va extinde birourile în mai multe orașe, inclusiv în Seattle și Chicago.

  • Google a declarat că a cheltuit peste 9 miliarde de dolari pe expansiuni similare în toată țara anul trecut.

Google nu a specificat un număr exact de personal pe care se așteaptă să îl angajeze ca urmare a extinderilor din 2019, dar a declarat că vor fi „zeci de mii” de lucrători cu normă întreagă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare