Ministrul Apărării, la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development”: Deciziile care s-au luat în România în ultimii peste 30 de ani fac să fim de partea bună a istoriei

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a a participat la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development”. Deciziile care s-au luat în România în ultimii peste 30 de ani fac să fim de partea bună a istoriei, a spus ministrul. 
”Am participat, astăzi, la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”. Dezbaterile s-au axat nu doar pe importanța dezvoltării noilor tehnologii și a sistemelor fără pilot, ci și pe impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra mediului de securitate internațional, la un an de la izbucnirea acestuia, cu accent pe regiunea Mării Negre.
Vom continua să sprijinim Ucraina atât cât va fi nevoie, pentru că poporul român crede într-un sistem internațional bazat pe reguli, nu pe agresiune. Deciziile care s-au luat în România în ultimii peste 30 de ani fac să fim de partea bună a istoriei, a democrației și a libertății.
Utilizarea dronelor în războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina a confirmat, încă o dată, importanța sistemelor fără pilot în războiul modern. Pe de altă parte, a evidențiat și probleme de natură etică și legală privind folosirea acestora în conflicte armate, cum ar fi protejarea civililor sau identificarea cu precizie a combatanților și non-combatanților.
România acordă o atenție deosebită dezvoltării capabilităților pentru apărare, astfel încât să putem răspunde în mod adecvat noilor provocări de securitate care se manifestă în regiunea noastră”, a spus Tîlvăr.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare