Ministrul pentru Mediul de Afaceri, întâlniri bilaterale cu trei miniștri din Guvernul Egiptului

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, s-a întâlnit, miercuri, în cadrul unei vizite oficiale în Cairo, cu trei miniștri din Guvernul Egiptului și cu conducerea Organizației Arabe pentru Industrializare. Dezvoltarea relațiilor dintre companiile din România și cele din Egipt a constituit principalul subiect de discuție în întâlnirile bilaterale.

„Așa cum mi-am asumat la preluarea mandatului, deschidem piețele extra-UE pentru companiile din România. Ieri (miercuri n.r.), în prima zi a vizitei oficiale la Cairo, am avut întâlniri bilaterale cu trei miniștri din Guvernul Egiptului și cu conducerea Organizației Arabe pentru Industrializare („Arab Organization for Industrialization ” – AOI).

La întâlnirea cu Abdel Moneam Al Tarras, președintele consiliului de administrație al AOI, am agreat dezvoltarea relațiilor dintre companiile din România și AOI, pentru proiecte în Egipt și în Africa. Concret, printr-un parteneriat cu AOI, companiile din România vor putea produce în fabricile AOI sau deschide noi linii de producție. Unități care vor beneficia de oportunitățile prezenței pe piața egipteană, dar și a altor state din Africa” a scris ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Radu Oprea, pe Facebook.

Potrivit ministrului pentru Mediu de Afaceri,  următoarele domenii prioritare de cooperare au fost convenite:

„1. Anvelope pentru autovehicule;

  1. Pompe de petrol și stații;
  2. Vagoane de cale ferată;
  3. Ascensoare electrice;
  4. Echipamente medicale;
  5. Vehicule electrice;
  6. Produse din lemn (MDF);
  7. Desalinizarea apei;
  8. Contoare electrice inteligente;
  9. IT / securitate cibernetică;
  10. Energii regenerabile;
  11. Cooperarea bilaterală în domeniul investițiilor și finanțarea proiectelor.

Pentru primele trei domenii, se va trece la discuții între experți. Din delegația oficială pe care o conduc, fac parte și reprezentanți ai unor companii precum Romelectro, Energomontaj, Transgaz, Aegean Oil Consulting, Romarc și ai sistemului cameral din România”,  potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul pentru Mediul de Afaceri s-a întâlnit, miercuri, cu Mohamed Shaker El-Markabi, ministrul energiei și electricității, cu Mohamed El-Assar, ministrul producției militare, și cu Amr Adel Nassar, ministrul comerțului și industriei.

„Subiectele de discuție s-au referit la proiecte concrete de cooperare în domeniul industrial, formarea de proiecte de tip joint-venture și creșterea comerțului bilateral. Egiptul este deja cea mai importantă piață pentru exporturile românești din Africa și Orientul Mijlociu și poate deschide oportunități noi pentru piețele Orientului Mijlociu și Africii de Nord”, a conchis ministrul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare