Riabkov despre dronele SUA din Marea Neagră: Washingtonul provoacă Moscova să adopte contramăsuri

SUA provoacă Rusia să ia contramăsuri atunci când îşi anunţă planurile de a continua zborurile de recunoaştere ale dronelor sale deasupra Mării Negre, a declarat miercuri ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, citat de agenţiile de presă rusă Interfax şi RIA Novosti, conform Agerpres.

„Americanii îşi declară demonstrativ, cinic, explicit în mod public intenţia de a-şi continua linia cu privire la acest gen de măsuri, dar ei – aşa cum se spune – ne provoacă, cu orice preţ, să le răspundem prin contramăsuri”, a afirmat Riabkov într-o conferinţă de presă la Moscova.

„Îi avertizăm să nu încerce să se joace cu nervii noştri şi să ne testeze răbdarea”, a transmis ministrul rus adjunct de externe, indicând că nu dispune de informaţii dacă partea rusă intenţionează să scoată la suprafaţă rămăşiţele unei drone americane MQ-9 Reaper de pe fundul Mării Negre.

„În orice caz, securitatea Federaţiei Ruse va fi asigurată 100% cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie. Şi niciun fel de drone americane – de recunoaştere, de atac, strategice, oricare ar fi – nu pot zdruncina această hotărâre a noastră”, a subliniat Riabkov.

La 14 martie, Comandamentul European al Forţelor SUA a comunicat că o dronă americană MQ-9 Reaper s-a prăbuşit în Marea Neagră după ce a fost acroşată de un avion de vânătoare rusesc Su-27, aminteşte Interfax.

Ministerul Apărării rus a declarat că cele două avioane de vânătoare ruseşti, ridicate de la sol pentru interceptarea dronei, nu au folosit arme împotriva aparatului fără pilot american deasupra Mării Negre, iar acesta a căzut în urma unor manevre bruşte.

Comandamentul European al SUA menţiona cu acel prilej, într-un comunicat, că cele două avioane Su-27 au efectuat o „interceptare nesigură şi neprofesionistă” a dronei MQ-9 Reaper al Forţelor aeriene americane, care opera în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre.

Moscova a respins cu acel prilej acuzaţiile SUA şi a afirmat că între drona americană, care se afla – potrivit ei – în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014 – şi avioanele ruseşti nu a avut loc niciun contact.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare