Kelemen Hunor, la Congresul UDMR, despre rocada premierilor, de față cu Ciucă și Ciolacu: E ca o bătaie bună la cârciumă

UDMR are alegeri interne. Actualul lider al formaţiunii, vicepremierul Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat de preşedinte și va fi singurul nume de pe buletinul de vot. De față cu cei doi colegi de guvernare, Kelemen Hunor a spus că UDMR va ține cu dinții de posturile pe care le ocupă în prezent în cabinet. E un mesaj clar dat înainte de rocada premierilor, relatează Știrile TVR. 

Până să ajungă la votul pentru președinte, liderii UDMR au vrut să transmită mesaje importante pentru membrii formațiunii și, mai ales, pentru colegii de coaliție.

A fost comentată și apropiata rocadă a premierilor, de față cu protagoniștii – Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR: „Nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca și o bătaie bună la cârciumă. Deci dacă stai acolo și nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situație.”

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: „Chiar dacă veți auzi diverse breaking news-uri cu dispute între noi, să știți că suntem trei oameni serioși. (…) Trebuie să ne așezăm toți trei la masă și să găsim cele mai bune soluții și să vorbim despre secretarii de stat.”

Stoparea risipei banilor de la stat și pensiile speciale sunt teme care îi preocupă acum pe liderii de la putere.

Nicolae Ciucă, preşedinte PNL: În momentul în care se va produce această rocadă la nivelul guvernului, este nevoie de asigurarea continuității, este nevoie de a face în continuare același efort comun. (…) Obiectivul nostru principal din momentul în care am preluat guvernarea a fost să ne asigurăm că îndeplinim țintele și jaloanele.

„Traversăm cu toții vremuri complicate, care necesită multă seriozitate în special de la oamenii politici. Este, poate mai mult ca oricând, nevoie de politicieni integri, cu viziune, capabili să facă față încercărilor timpurilor actuale”, a transmis președintele Klaus Iohannis prin vocea consilierei Cătălina Galer.

Sâmbătă este programat votul pentru alegerea preşedintelui UDMR. Kelemen Hunor este singurul candidat, după 12 ani de când e la conducerea Uniunii.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare