Oana Marciana Özmen: România trebuie să incurajeze mai ferm și cu măsuri de impact mobilitatea verde, facilitând dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice

Deputatul PNL Oana Marciana Özmen afirmă, în declarația politică săptămânală, că România trebuie să incurajeze mai ferm și cu măsuri de impact mobilitatea verde, facilitând dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice.
  • ”Mobilitatea verde şi dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule nepoluante – provocări pentru o Românie cu zero emisii”, pe care am susținut-o săptămâna aceasta în plenul Camerei Deputaților.

Mobilitatea verde reprezintă un concept care vizează utilizarea de tehnologii mai prietenoase cu mediul în sectorul transporturilor. Scopul este de a reduce impactul negativ al transportului asupra mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a altor poluanți. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea vehiculelor electrice, a bicicletelor, a transportului public eficient sau a tehnologiilor de combustie mai eficiente.

  • Transportul durabil și mobilitatea verde sunt aspectele cheie ale orașelor inteligente și neutre din punct de vedere climatic.

România trebuie să incurajeze mai ferm și cu măsuri de impact mobilitatea verde, facilitând dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice, inclusiv prin subvenționarea achiziționării de astfel de vehicule. Finanțările vor trebui să ajungă și la operatorii privați pentru a-i susține în transformarea parcului auto din unul poluant în unul cu zero emisii, folosind mașini electrice.

  • Este nevoie de pregătire și colaborare la scară largă pentru a asigura întâi de toate eficiența transportului urban, finanțări alocate în această direcție și o colaborare strânsă între decidenți și principalele sectoare vizate.

Doar împreună putem încuraja alegerile sustenabile în materie de transport”, spune deputatul PNL.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare