Viktor Orban: Scopul înfiinţării UE era pacea şi bunăstarea pentru cetăţenii săi; dacă acestea nu mai sunt îndeplinite, la ce mai foloseşte UE?

Premierul Viktor Orban a vizitat vineri orașul Veszprem, ales una dintre capitalele culturale europene în 2023, scrie activenews.ro.

Cu acest prilej, liderul maghiar a întrebat la ce mai folosește Uniunea Europeană.

Într-un discurs acid, Orban a criticat UE pentru declinul economic și pentru reacția organizației față de războiul din Ucraina:

„Forma modernă a colaborării europene era motivată de două țeluri: Pace și Bunăstare. Dacă nu își mai îndeplinește cele două misiuni inițiale, la ce mai mai folosește UE?”, potrivit bloomberg.com.

Întrebarea lui Viktor Orban este cât se poate de rațională: Uniunea Europeană este implicată tot mai mult într-un război care nu este al său, care provoacă tot mai multe morți și distrugeri și căruia nu i se întrevede capătul.

Iar această implicare duce la degradarea galopantă a situației economice a UE și a nivelului de trai al cetățenilor săi.

Ungaria este una dintre puținele țări membre UE care a susținut de la bun început o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina și nu a trimis arme regimului de la Kiev. Fapt care a agravat și mai mult relațiile dintre Bruxelles și Budapesta.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare