Natalia Intotero, întâlnire cu diplomați străini

Oficiali guvernamentali, ambasadori, personalități ale mediului academic și de afaceri și peste 250 de liceeni din România și din străinătate au participat la deschiderea celei de-a opta ediții a Conferinței internaționale Laude-Reut în Diplomație și Afaceri Globale, potrivit unui comunicat al ministerului pentru românii de pretutindeni.

La evenimentul derulat marți, la Palatul Parlamentului, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, i-a felicitat pe organizatori – Complexul Educațional “Laude-Reut” și instituțiile partenere – pentru această inițiativă devenită o tradiție și un reper în ceea ce înseamnă educație, diplomație, formare a valorilor.

De asemena, Ministrul și-a exprimat speranța că tinerii viitori diplomați care vor deveni vocea și imaginea României vor reprezenta țara cu demnitate, purtându-și cu mândrie identitatea națională și fiind, în același timp, perfect adaptați lumii globalizate în care trăim.

“Promovarea educației este una dintre prioritățile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, prin proiectele pe care le finanțează și prin acțiunile proprii derulate. În acest sens, ministrul Natalia-Elena Intotero a  subliniat că educația este o carte de vizită a românilor de peste hotare și s-a referit la demersurile pe care MRP, în colaborare cu MAE și cu Academia Română, le-a făcut pentru recunoașterea și afirmarea valorilor românești de pretutindeni, concretizate prin Gala “100 pentru Centenar” derulată în 2018 în 10 state cu importante comunități românești, dar și prin apariția primului volum al Enciclopediei Românilor de Pretutindeni.

Tot în contextul preocupării pentru diaspora, Natalia-Elena Intotero a subliniat că pe durata exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene au fost organizate, pentru prima dată, evenimente dedicate diasporei din statele membre. Inițiativa s-a bucurat de aprecierea reprezentanților țărilor participante, care au propus coordonarea la nivel european a politicilor privind diaspora”, se arată în comunicat.

De altfel, Ministrul i-a îndemnat pe liceeni să nu renunțe niciodată la visele lor, să nu uite că prin eforturi și studiu pot face lucruri care să conteze, care să facă diferența, care să vină în sprijinul țării noastre. De asemenea demnitarul și-a exprimat convingerea că asistăm la remodelarea societăţii româneşti și s-a arătat optimistă că că noile generații vor continua munca în vederea sprijnirii și promovării valorilor României.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare