Peste 4.300 de pompieri militari au intervenit duminică, în 30 de localităţi din nouă judeţe, afectate de furtuni și inundații

Peste 4.300 de pompieri militari, cu circa 3.200 de mijloace tehnice, au intervenit, duminică, în 30 de localităţi din nouă judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

„În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate au fost emise 19 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 12 judeţe. Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 204 case, anexe gospodăreşti şi beciuri, 177 de curţi şi 27 de străzi”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

Totodată, pompierii au acţionat pentru degajarea a nouă copaci rupţi de vântul puternic. În urma acestor evenimente, un autoturism a fost avariat.

„De asemenea, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin apărute în zonele vizate de vremea neprielnică au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din 20 judeţe”, arată sursa citată.

Având în vedere că mai multe judeţe din sud-vest, vest şi centrul ţării se află sub atenţionare meteorologică până marţi, la ora 10,00, evoluţia fenomenelor prognozate va fi monitorizată permanent, pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situaţiile de urgenţă înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

„Recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitaţii. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora”, precizează IGSU.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare