Dăncilă, întrevedere cu prim-vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere  cu prim-vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, Zhang Qingli, cu ocazia vizitei oficiale în România, în fruntea unei delegații parlamentare.

Cei doi au discutat, în contextul aniversării, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză, și a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare.

Dăncilă a salutat caracterul dinamic al dialogului politico-diplomatic și al cooperării economice, comerciale, al contactelor interumane, îndeosebi turistice, culturale și pe linia înfrățirilor dintre orașe și județe/provincii din România, respectiv Republica Populară Chineză.

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, premirul a transmis mesajul că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China și implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind candidaturi ale României și Republicii Populare Chineze, în sistem multilateral.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare