Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole: Clotilde Armand a cerut mai mulţi bani pentru Romprest

Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, afirmă că edilul Clotilde Armand a cerut mai mulţi bani pentru Romprest, printr-un proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de vineri dimineaţa, iar Primăria Sectorului 1 a explicat că Romprest a notificat autoritatea locală că de la 1 august îşi va diminua prestaţia până când vor fi actualizate tarifele.

„În şedinţa convocată ‘de îndată’ USR vrea majorarea cu 31,22% a tarifelor pentru firma de salubrizare Romprest, după ce 3 ani a vorbit despre mafie, preţuri umflate şi a transformat Sectorul 1 în cel mai murdar sector din Bucureşti”, a declarat Florin Manole, potrivit unui comunicat al PSD Sector 1.

El a adăugat că PSD Sector 1 boicotează şedinţa Consiliului Local de vineri dimineaţă.

La rândul său, Primăria Sectorului 1 a transmis, vineri, că Romprest a solicitat ajustarea tarifelor, „având în vedere costurile generale la nivel de economie”.

Conform reprezentanţilor autorităţii locale, Romprest a notificat că din 1 august va diminua „prestaţia activităţilor serviciului pentru a reduce nivelul cheltuielilor care nu se regăsesc în tarifele în plată, fundamentate la nivelul valorii elementelor de cost din luna mai 2019”, astfel încât, din 1 august, va presta exclusiv programele de colectare separată şi transport separat a deşeurilor municipale pentru o perioadă nedeterminată, până la data la care autoritatea contractantă se va achita de obligaţiile legale şi va promova şi adopta prin hotărâre de Consiliu Local a Sectorului 1 cererea de actualizare a tarifelor de prestaţii.

Reprezentanţii autorităţii locale au menţionat că şedinţa convocată de edilul Sectorului 1 vineri dimineaţa pentru dezbaterea proiectului de hotărâre privind ajustarea prin indexare a tarifelor activităţilor de salubrizare nu s-a putut desfăşura, din lipsă de cvorum, ca atare Clotilde Armand a convocat o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru vineri. AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare