Deputatul PNL Gheorghe Pecingină: Miniștrii PSD ai Finanțelor au venit cu ținte ultra-optimiste și cu politici care au dus la o scădere uriașă a gradului de colectare a taxelor și impozitelor

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină spune, pe Facebook, că miniștrii PSD ai Finanțelor au venit cu ținte ultra-optimiste și cu politici care au dus la o scădere uriașă a gradului de colectare a taxelor și impozitelor şi că toate datele arată clar că măsurile PNL au fost bune pentru români şi pentru România.

„Câteva precizări pentru colegii social-democrați care s-au grăbit să acuze guvernele PNL pentru a justifica dezastrul economic în care se află România:

 – Comisia Europeană a avertizat, încă de la începutul anului 2020, că declanșarea procedurii de deficit excesiv (EDP) este ”garantată” în cazul României. Motivul, subliniat de experți: guvernele PSD din perioada 2017 – 2019 au încălcat sistematic regulile fiscale naționale.

 – Din 2017, Consiliul UE a emis recomandări bi-anuale la care România nu a răspuns cu acțiuni eficiente, deviind în mod repetat și semnificativ de la măsurile recomandate de ajustare.

 – Investițiile publice, cu mult sub media UE și cu mult sub media investițiilor publice din statele învecinate, au atins în România, în 2017 spre exemplu, minimul istoric înregistrat după aderarea la UE – numai 2,6%.

 – Pentru 2019, deficitul bugetar a fost de 4,6% din PIB.

 – Miniștrii PSD ai Finanțelor au venit cu ținte ultra-optimiste și cu politici care au dus la o scădere uriașă a gradului de colectare a taxelor și impozitelor.

 – În ultimul an și jumătate, când România ar fi trebuit să adopte măsuri reale, conforme recomandărilor Bruxelles-ului, pentru a acoperi gaura uriașă, cauzată bugetului de PSD, așa cum arată, subliniez, și experții Comisiei Europene, politicile fiscale au fost dictate de un ministru desemnat și susținut de PSD.

 – Toate datele arată clar că măsurile PNL au fost BUNE pentru români, pentru România:

mai puțini angajați la stat;

taxe mai mici și mai puține;

susținerea mediului privat și a antreprenorilor români;

restituirea accelerată a TVA;

respectarea termenelor de plată a concediilor medicale;

mai puține împrumuturi la dobânzi mai mici;

mai multe investiții, susținute prin programe guvernamentale și din fonduri europene”, a scris Pecingină.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare