Ciolacu s-a dat cu chinezii cu acordul lui Iohannis; compania Lenovo a primit avizul CSAT în ciuda legii securității 5G

Guvernul României a autorizat compania chineză Lenovo să participe la rețeaua 5G din România, chiar dacă în ianuarie 2021, Guvernul adopta un memorandum care prevede excluderea companiilor chineze de la licitațiile pentru infrastructură, scrie cotidianul.ro. 

„Decizia nr. 302/2023 privind acordarea autorizării pentru LENOVO GLOBAL TECHNOLOGY HK LIMITED privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G a fost publicată în Monitorul Oficial.

In text se precizează:

„Având în vedere Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 126 din 10 iulie 2023 privind avizarea solicitării pentru obţinerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depusă de către LENOVO GLOBAL TECHNOLOGY HK LIMITED, în temeiul art. 29 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 3 alin. (2) din Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. –

Se acordă LENOVO GLOBAL TECHNOLOGY HK LIMITED autorizarea privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G, în condiţiile în care tehnologiile, echipamentele sau produsele software comercializate sub numele sau marca sa provin de la operatori economici avizaţi în temeiul Legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.  Bucureşti, 19 iulie 2023.

Nr. 302.

PRIM-MINISTRU ION-MARCEL CIOLACU
Contrasemnează:
Secretarul general al Guvernului,  Mircea Abrudean”, scrie Cotidianul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare